Animalinas

De route

Natuurpark Rivierenland wil de bestaande natuurgebieden versterken en verbinden om de biodiversiteit te behouden en te vergroten. Met de creatie van één aaneengesloten natuurpark wil de gebiedscoalitie voluit inzetten op meer robuuste natuur en het verhogen van de soortenrijkdom.

En we zijn zo trots op onze soorten dat we met Dzia het project Animalinas op poten zetten. De Animalinas-route van Natuurpark Rivierenland is een 45 kilometer lange route die een tipje van de sluier oplicht waar we de komende jaren naartoe willen. Je wandelt als het ware de natuurgebieden aan elkaar.

Langs dit parcours bracht de graffitikunstenaar 13 Animalinas aan: dieren die ook daadwerkelijk te vinden zijn op de plaatsen waar ze werden aangebracht.

Download hier de route

Dzia's Animalinas (Natuurpark Rivierenland)

Het boek

Deze dieren vormen tevens het uitgangspunt van het Animalinas-boek dat Natuurpark Rivierenland uitbracht. In dit 124 pagina's tellende boek vind je uitleg over de biologie en ecologie van de afgebeelde dieren en de organismen waarmee ze in relatie staan.

Voor elke diersoort werden verspreidingskaarten, foto's en schetsen opgenomen en er wordt telkens een vrijwilliger of professional aan het woord gelaten die zich voor de dieren inzet.

Er werden reeds 700 exemplaren verkocht van het boek waarvan alle opbrengsten ook naar natuuraankopen gaan.

Via deze link kan je jouw exemplaar bestellen. Opgelet: Momenteel wordt hard gewerkt aan de nieuwe website. Onze huidige website is niet ontworpen voor het verkopen van goederen. Na bestelling van het boek Animalinas zal je een bevestigingsmail krijgen waarvan de inhoud je doet vermoeden dat je je inschreef voor een activiteit. Geen zorgen, je bestelde wel degelijk het boek. In deze e-mail staat het rekeningnummer waarop je het bedrag kan overschrijven. 

Mensen uit Mechelen en uit de buurgemeenten zullen het boek gratis aan huis geleverd krijgen. Mensen uit andere gemeenten krijgen het voor 6 euro extra toegestuurd met de post.

Indien je meer dan drie exemplaren wenst te bestellen, stuur dan een mailtje naar nils.iwens@natuurpunt.be.

Veel kijk- en leesplezier gewenst!

Animalinas

WALK FOR NATURE Natuurpark Rivierenland

Jaarlijks vindt eind mei WALK FOR NATURE Natuurpark Rivierenland plaats. De Animalinas-route is het kroonjuweeltje van dit evenement waar enkel de echte die hard wandelaars zich aan wagen. De opbrengsten van dit evenement gaan ook hier weer naar natuuraankopen. Neem zeker deel, jouw zweet voor een betere planeet!

www.walkfornature.eu


TOP