Natuurpunt Bertem is actief in de gemeente Bertem en haar deelgemeenten Leefdaal en Korbeek-Dijle. Een team van gedreven vrijwilligers zet zich in voor het behoud en het verhogen van de biodiversiteit in onze gebieden, voornamelijk de Koeheide.
We zijn altijd op zoek naar ethousiastelingen die ons willen helpen, dus als je graag wil meewerken laat het ons dan weten!

Volg ons op Facebook

 

Beheerdagen op de Koeheide

Elk jaar organiseren we een 10-tal beheerdagen op de Koeheide.
Dit telkens op een zaterdag tussen 9u en 12u, meestal wordt er afgeloten met een klein hapje en een drankje.

Het beheer van een natuurgebied brengt heel wat werk met zich mee, vandaar dat we ook wel eens over werkdagen durven te spreken. Maar geen nood, we houden het aangenaam en gezellig. Afhankelijk van de seizoenen en de weersomstandigheden worden er percelen gemaaid, maaisel afgevoerd, struiken gesnoeid, herstellingen uitgevoerd aan rasters en omheiningen, …

Helpende handen zijn altijd welkom.

Als vrijwilliger bepaal je zelf welk werk je wil doen en de tijd die je eraan besteedt. Jong en oud is welkom op deze prettige activiteit in de openlucht en kort bij de natuur. We werken in een zeer ontspannen en gemoedelijke sfeer met voldoende tijd voor een babbel en gezelligheid.

Samen werken we aan meer biodiversiteit in onze gemeente.

Heb je interesse? Stuur een mail naar natuur.bertem@gmail.com en wij informeren je telkens over de juiste plaats van de werkdag. Ook op de Facebook groep van de Koeheide laten we tijdig weten waar we aan de slag zullen gaan.

Meer vragen? Contacteer onze conservator Eric Malfait 0475/275.997

 

 

 
TOP