Natuurpunt Blankenberge is actief in Blankenberge en Zuienkerke. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Wil je graag meewerken? Heb je iets te melden? Laat het ons weten.

Natuurpunt Blankenberge telt meer dan 60 actieve vrijwilligers en 375 leden-gezinnen. We beheren het natuurgebied Uitkerkse Polder in het polderlandschap tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke. Daarnaast beheren we het natuurgebied De Fonteintjes, een duinengebied tussen Blankenberge en Zeebrugge.

Het bezoekerscentrum is het kloppende hart van de Uitkerkse Polder en van onze lokale vereniging. Een personeelslid ondersteunt de dagelijkse werking.

Onze lokale Natuurpunt afdeling bestaat uit een dynamische groep vrijwilligers, georganiseerd in verschillende werkgroepen: natuurbeheer, gidsen, PR en promotie en het bezoekerscentrum. Voor specifieke natuurevenementen schakelen we tijdelijke werkgroepen in.

Wil je meewerken? Bekijk onze vacatures voor vrijwilligers

Nieuwsbrief

Blijf je graag op de hoogte van alle activiteiten in De Uitkerkse Polder? Schrijf je in op de nieuwsbrief.

Geleide wandelingen

Bezoek de natuurgebieden Uitkerkse Polder en De Fonteintjes met een gids en kom alles te weten over de mooie natuur en de dieren die er leven. Ook voor groepen!

Prijs per gids: € 60 | max. 25 personen per gids. Bekijk aanbod en voorwaarden. Vul het formulier in.

AANVRAAGFORMULIER - BOEK HIER JE GELEIDE WANDELING