Natuurgebieden

Bezoekerscentrum De Maten - De Slagmolen

In november 2020 kocht Toerisme Vlaanderen de historische Slagmolen aan, gelegen tussen de natuurgebieden De Maten en de Stiemerbeekvallei. Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie om de site op termijn, samen met Natuurpunt, opnieuw te doen heropleven! Een renovatie van de molen zodat deze terug maalvaardig wordt, zal in de toekomst zeker op de agenda staan. Zo kan deze plek, die altijd symbool stond voor het verenigen van mensen, opnieuw een warme welkom zijn voor Genkenaren als bezoekerscentrum voor de omliggende waardevolle natuur.

In tussentijd zal Natuurpunt een pop-up Buitenbar uitbaten in de tuin van de Slagmolen,
en dit elke zaterdag & zondag tussen 13 en 17 uur.

De staat van het gebouw zelf is jammer genoeg nog niet toereikend om de binnenlocatie te openen. Kom gerust een koffie, pintje of limonade drinken, en snuif de hartelijke sfeer van weleer op! Combineer je bezoek met een prachtige wandeling door De Maten, struin over de duin en geniet van het water, gebruik het plankenpad langs de Stiemerbeekvallei richting het centrum van Genk, of kom iets drinken als tussenstop tijdens een fietstochtje door de Wijers, land van 1001 vijvers.

De vrijwilligers van Natuurpunt Genk staan te popelen om je te ontvangen en het wordt ongetwijfeld gezellig! 

Zelf zin om ons te helpen bij het uitbaten van deze pop up? Neem zeker contact op via bc.deslagmolen@natuurpunt.be en kom kennismaken met onze werking!

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Vlaanderen is toerisme

Like us on Facebook

TOP