Speurtocht in de Rammelaars

Woon je in de buurt van De Rammelaars, en heb je zin in wat actie tijdens het wandelen? Ga dan met kaart en instructies op zoek naar de 10 vragen die verspreid hangen in het gebied. Via de antwoorden vind je de geheime code.

Wegens corona-maatregelen bieden we onze jaarlijkse speurtocht nu aan als individuele activiteit voor wandelaars in dit natuurgebied. Doe deze speurtocht alleen, met een partner of met het gezin en respecteer de afstandsregels en de natuur.

Aan het Natuur.huis vind je de opdrachtsfolders met kaart, vanaf vandaag en tot 30 juni.

PDF icon speurtocht.pdf (673.74 KB)
11 oktober 2020
Verenigingsnieuws

Nieuwe wandelroutes in Veldhovenheide

Op een boogscheut van de dorpskernen van Kwaadmechelen en Oostham ligt het bos-en heidegebied Veldhovenheide. Natuurpunt Ham creëerde hier twee nieuwe wandelroutes van 4 en 5 km. Beide lussen kunnen ook gecombineerd worden tot 7,5 km wandelplezier. Door rustige bospaden te volgen binnen het natuurgebied, waan je je even ver weg van alle drukte.

06 mei 2020
Verenigingsnieuws
nachtegaal

Nachtegalen in De Rammelaars

Koen Leysen vanuit De Rammelaars: vogelzang nr 15. Kroon op het werk, een galmende kampioen: Nachtegaal! In Ham mid jaren ‘80 gidste ik er vroegochtendwandelingen. Toen 17 zangposten, daarna véél minder, dit jaar terug 11.