Downloads

Wandelfolder en -kaart Duivenbos

Het Duivenbos biedt heel wat mogelijkheden voor natuurminnende wandelaars. Er zijn twee wandeltrajecten met aangelegde en onderhouden wandelpaden die vrij toegankelijk zijn. Onderweg kom je informatieborden tegen die je meer uitleg geven over de fauna en flora in het Duivenbos, de aangrenzende poel in een oud parklandschap en de diverse weiden, landschappen en holle wegen.

Kinderkaart Duivenbos

Wandeling speciaal voor de kinderen.

Tijdens deze ontdekkingstocht door het Duivenbos nemen we jullie mee langs een hooiweide en een holle weg, wandelen we samen over trapjes en een knuppelpad. We gaan op zoek naar een klokfontein en misschien ontmoeten we wel Herman, de eikelmuis.

PDF icon kinderkaart.pdf (11.73 MB)

Wandelkaarten Doormansbos

De Doormansvallei is een stiltegebied in het noorden van Herzele op wandelafstand van het centrum. Vanuit de Steenoven vertrekken enkele bewegwijzerde wandelingen die maximaal zachte recreatie toelaten. Centraal doorheen deze vallei stroomt de Doormansbeek. In de stationsbuurt van Herzele mondt ze uit in de Molenbeek. Het gehele watergebied maakt deel uit van het Gestroomlijnd Landschap, een ecologisch project dat geïnitieerd werd door de provincie Oost-Vlaanderen.

Blauwdruk 2012-2020

In deze blauwdruk zal je een plejade aan items vinden die, de een al dringender dan de ander, staan te wachten op realisatie, en dit als het kan, met veel plezier, in samenwerking met het Herzeelse bestuur.

De kracht van een vereniging als Natuurpunt ligt niet alleen in het aankopen en beheren van terreinen, het bestuderen van de flora en de fauna, maar evenzeer moet zij het beleid flankeren en eventueel bijsturen, een hefboom zijn om natuurbeleid daadwerkelijk te concretiseren. Deze blauwdruk wil daar een eerste aanzet toe geven.

Blauwdruk 2.0

Als natuurvereniging voelen we ons verantwoordelijk en hebben we in het verleden reeds duidelijk actie ondernomen om op lokaal niveau het verschil te maken. Ook de gemeente heeft reeds haar deel gedaan, maar we willen meer, veel meer.

Een groene gemeente waar al heel wat is gerealiseerd (en gerealiseerd wordt), moet de ambitie hebben om nu zijn verantwoordelijkheid te nemen en de natuur- en landschapswaarde te bewaren en te versterken.

TOP