Nieuws

Nieuws
24 september 2023
Verenigingsnieuws

Life HARWIN – herintroductie van bijna verdwenen soorten

LIFE HARWIN is een natuurherstelproject in het oosten van de provincie Vlaams-Brabant, in de vallei van de Winge en de Motte. Het project loopt van 2023 tot 2028, en omvat de volgende natuurgebieden van Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB):

Nieuws
24 september 2023
Verenigingsnieuws

Natuurpunt Holsbeek Walk for Nature 4 juni

Zondag 4 juni 2023 is voortaan een dag met stip in de geschiedenis van Natuurpunt Holsbeek. Die dag is er na 16 jaar nog eens een Walk for Nature doorgegaan. En wat voor een dag is dat geworden! Onder het motto van 40 jaar natuurbeheer zijn we op zoek gegaan naar de verborgen schatten in de Hagelandse Vallei.

Nieuws
02 mei 2023
Verenigingsnieuws

AMFI team Holsbeek - resultaten paddenoverzetactie voorjaar 2023

(over de geboorte van het Holsbeekse AMFI-overzet-team en de taken die het verricht)

Nieuws
02 mei 2023
Verenigingsnieuws

Vroege vogelwandeling met mogelijkheid tot ontbijt (op voorhand inschrijven verplicht) @walk4nature - Hagelandse vallei

Koekoek!, Suskewiet! Tjif-tjaf! …. Op zondag 4 juni 2023 is het weer zover…. We trekken als echte vroege vogels de natuur in voor onze jaarlijkse vroege vogelwandeling in ons eigen natuurgebied de “Hagelandse vallei”. Er zijn twee wandelingen voorzien met start om 6u en 6u30 aan de voetbalkantine van VK Holsbeek. Na de wandeling kan je deelnemen aan een heerlijk ontbijt (op voorhand inschrijven verplicht)

Nieuws
01 mei 2023
Verenigingsnieuws

Gesprokkeld in de Hagelandse vallei

Op waarnemingen.be kan men alle mogelijke natuurobservaties kwijt. Elke waarneming, hoe onbeduidend ook, draagt bij tot een geweldige verzameling aan gegevens over wat er leeft en beweegt in onze gemeente. In deze rubriek worden enkele opvallende waarnemingen nader toegelicht.

Nieuws
15 april 2023
Verenigingsnieuws
Algemene vergadering NP Holsbeek 1

Algemene vergadering 25 maart 2023: een succes

Zaterdag 25 maart is de Algemene Vergadering van Natuurpunt Holsbeek doorgegaan. Sinds een aantal jaren koppelen we dit aan een leuke wandeling doorheen het gebied waar de belangrijkste realisaties en plannen getoond worden. Dat is een leuke manier om te tonen waar we mee bezig zijn als Natuurpunt vereniging dan een avondlijke spreker met presentatie uit te nodigen.

Nieuws
15 april 2023
Verenigingsnieuws
Dunberger 1

Daar is de lente.... daar is onze Dunberger!

Ken je het verhaal van ons Dunberger bier? Dit bier wordt sinds 2022 gebrouwen in opdracht van Natuurpunt Holsbeek. Oorspronkelijk als sponsoring actie voor twee teams die deelnamen aan Expeditie Natuurpunt. Het succes is zo groot dat verder brouwen een evidentie is.

Nieuws
15 april 2023
Verenigingsnieuws
Koesterbos 4

Aanleg koesterbos is een feit

Zaterdag 25 februari was een dag waar vele leden van Natuurpunt Holsbeek reikhalzend naar uitkeken: die dag worden de bomen van het lang verwachte koesterbos eindelijk gepland. Maanden voordien zijn de voorbereidingen hiertoe al gestart met het opmaken van de plannen, aanvragen van de juiste toelatingen en het zoeken naar sponsoring.

Nieuws
14 april 2023
Verenigingsnieuws
Hagelandse vallei - 1

SAVE THE DATE: Walk 4 nature op zondag 4 juni 2023 in Holsbeek

Onder het motto “Unieke koesterplekken in de Hagelandse Vallei – vier mee de successen van 40 jaar natuurbeheer” nodigen wij iedereen uit om die dag langs te komen en deel te nemen aan de talrijke activiteiten die georganiseerd gaan worden.

TOP