Stijn Van der Veken - Ouessant rammen op Kruisheide
Stijn Van der Veken

Wie zijn we ? Wat doen we ?

Natuurpunt Keerbergens is een groep vrijwilligers die zich met hart en ziel inzet voor wat ons bijzonder nauw aan het hart ligt : uw en onze natuur.

Politiek zijn we ongebonden. Met élke beleidsploeg trachten we onze objectieven verder te realiseren : de kwaliteit van de huidige publieke natuur verhogen en méér publieke natuur verwerven waar dat kan. Ook niet onbelangrijk : het sensibiliseren van onze inwoners voor die prachtige en nuttige natuur die als het ware naast de deur ligt en het betrekken van onze inwoners bij het beheer daarvan.

Er is altijd plaats voor nóg jongere actievelingen. Ervaring is daarbij geen vereiste. En als dat engagement nu voor één activiteit is of voor langere duur, iedereen die de natuur een warm hart toedraagt is welkom !

En … o ja, ook op Facebook zijn we aanwezig ! Als lid ontvang je bovendien regelmatig een mailtje en elk seizoen ons tijdschrift Het Klokhuizeke.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Agenda

za9dec
Keerbergen
vr22dec
Keerbergen
vr19jan
Keerbergen
Nieuws
09 augustus 2023
Verenigingsnieuws
Ivo_Loopt

Ivo liep 65 km in 65u ten voordele van onze vogels en vleermuizen!

Iedereen viert zijn pensioen op zijn manier. Sommigen doen dan gekke dingen. Neem nu Ivo. Hij liep op zijn 65 jaar 65 km in een tijdspanne van 65 uur - op 4,5,6 augustus. De opbrengst van deze sponsorloop gaat integraal naar nieuwe woongelegenheden voor dakloze vleermuizen, tuin- en zangvogels. Duurzame NESTkastjes in houtbeton en een vogelvriendelijke HAAG van heesters en struiken die worden aangeplant rond een perceel in de Zeept vlak tegen de Dijledijk aan. Wil jij deze inspanning en onze Keerbergse natuur ook nog graag sponsoren? Stort dan je bijdrage vanaf 1 € - er is geen bovengrens – op rek.nr. BE61 9795 7661 7717 van Natuurpunt Keerbergen met – naar keuze - melding NEST voor nestkastjes of HAAG voor haagplanten. De gevleugelden onder ons danken u reeds bij voorbaat !

Nieuws
20 juni 2023
Verenigingsnieuws

Poortjes heidegebieden zijn terug open.

Afgelopen weekend werd de verfrissing gebracht waar we zo naar snakten. Ook de heidegebieden werden geblust waardoor het brandrisico wat gedaald is. Einde deze week, 23 juni, wordt de situatie opnieuw bekeken.

Nieuws
13 juni 2023
Verenigingsnieuws
CodeRood

Code Rood

Code rood is afgekondigd voor onze heidegebieden Pommelsven en Kruisheide. Omwille van een te groot risico op brandgevaar worden de heidegebieden afgesloten en is de toegang verboden. De hulpdiensten zijn verwittigd. Ook in de nabije omgeving van de heidegebieden is het brandrisico zeer groot. We raden de volgende preventiemaatregelen dan ook zeer sterk aan: - Wees alert én zeer voorzichtig als u in de omgeving gaat wandelen; - Rook niet in de omgeving van het natuurgebied of elk ander gebied met een hoog brandrisico; -Laat geen zwerfvuil achter; -Blokkeer geen paden of straten. De hulpdiensten moeten altijd door kunnen in geval van nood.

TOP