Natuurpunt Lede maakt deel uit van de nationale  VZW NATUURPUNT en is actief in de gemeente Lede. Een team van gedreven vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur. Als plaatselijke afdeling herstellen wij kwetsbare landschappen en beschermen hierdoor de bedreigde fauna en flora in de gemeente. De vrijwilligers nemen het initiatief binnen de eigen afdeling en zorgen voor aankoop,, beheer en openstelling van natuurgebieden. Waar nodig worden zij bijgestaan door de professionele ploeg Natuurpunt.

Natuurpunt Lede  brengt mensen samen. Het gehele jaar door organiseren wij meerdere activiteiten ; gegidste wandelingen , aanplantingen, beheerwerken, cursussen, workshops ,educatieve activiteiten met en voor scholen en anderen.

Wil je graag meewerken? Wens je lid te worden en/of deel uit te maken van ons vrijwilligersteam neem gerust contact met ons . Heb je iets te melden of een voorstel ? Laat het ons weten. De natuur wacht op u !