Wijgmaalbroek amfibieënpoel

Natuurpunt Leuven

Natuurpunt Leuven is een groep vrijwilligers die de natuur in het Leuvense willen beschermen en waar mogelijk uitbreiden.

Wij zijn actief op het grondgebied ‘groot Leuven’ (Leuven, Heverlee, Wijgmaal, Kessel-Lo en Wilsele), goed voor meer dan 2500 leden, bijna 30ha natuurgebied en een steeds grotere groep enthousiaste vrijwilligers. Natuurpunt Leuven behoort tot de regionale vereniging Natuurpunt Oost-Brabant.

Op 9 juli springen we in heel Europa in beken en rivieren om aandacht te vragen voor de kwaliteit van onze waterlopen. Natuurpunt Leuven organiseert de Big Jump 2023 aan de Dijle op de Celestijnenlaan. Kom mee springen! Geniet van deze buitenkans om een plonsje te wagen. Lees hier alles over op Big Jump in de Dijle in Leuven | Natuurpunt.

We kochten net een hoeve met 4 hectare weiland aan in Wijgmaal. Dat is een sterke oppepper voor de natuur in WIjgmaalbroek. We gaan het gebouw inzetten om de natuur voor iedereen toegankelijk te maken en van dichtbij te laten beleven. Lees alles over deze nieuwe aankoop op deze pagina en kom te weten hoe jij mee je schouders kan zetten onder dit prachtige project.

Schrijf in op de nieuwsbrief van Natuurpunt Leuven

Op deze pagina's vind je alle informatie van en over onze afdeling. Gebruik de menustructuur om te navigeren of ga naar de site map voor een volledig overzicht.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP