21 mei 2020

10 maart 2020
29 januari 2020
Verenigingsnieuws
Afbeelding van wandelaars in het Floordambos

Natuurgebied van de Maand: Het Floordambos

Vlakbij Brussel vind je nog verborgen plekjes natuur zoals het Floordambos.

25 januari 2020
Floordambos aan de Vogelzang

Natuurpunt MaViSt 2019 in beeld, een bijzonder jaar.

Met net voor de jaarwisseling de langverwachte erkenning van het Floordambos-Peutiebos tot erkend natuurreservaat werd 2019 voor natuurpunt MaViSt echt een bijzonder jaar.

Floordambos Ravaart Wandelpad

Het boswandelpad tussen Ravaartstraat en de Brabantse golf werd op zondag 20 oktober 2019 ingehuldigd door een wandeling van de gemeente Steenokkerzeel. Onder erg ruime belangstelling werd de nieuwe brug over de Trawool op ons terrein bewandeld.

Opening natuurleerpad Peutiebos

In het Peutiebos op de grens van Vilvoorde met Machelen is donderdag 29 augustus het wandel- en leerpad officieel geopend.

Bedrijven en instellingen solidair met Natuurpunt RIZIV

Dokters en medewerkers van het RIZIV betoonden hun solidariteit met de vrijwilligers van Natuurpunt MaViSt door een handje toe te steken in De Bomputten. De poelen krijgen terug meer licht tot grote vreugde van de amfibieën. Een dikke merci aan de solidaire medewerkers.

04 juni 2019
Natuurbericht

Uitgestorven gewaande vleermuis duikt op in Steenokkerzeel

Bron: Natuurpunt.be Auteur: Kris Boers, Vleermuizenwerkgroep Natuurpunt

24 april 2019

MaViSt op uitstap in de Uitkerkse Polder

Op zondag 14 april 2019 met 19 personen op stap in de Uitkerkse Polders

04 april 2019

Goe bezig!

Samen met de leerlingen van Sint Cajetanus (Perk) aan poelenonderzoek gedaan in De Bomputtten.

03 april 2019
afbeelding: Varkensmestschade aan Floordambos

Schade aan fauna en flora groot door leeggelopen mestzakken

Mestzakken werden op grondgebied Vilvoorde geplaatst waar ze niet mogen liggen volgens het beschermingsbesluit van het Floordambos. Wat kon gebeuren is helaas ook gebeurd: de zakken geraakten open en de mest verspreidde zich over de akkers, maar ook via de langsgrachten in het bos en in de Trawool. De schade aan fauna en flora is groot.

15 maart 2019
Afbeelding MaViSt

De Groene Vallei

De Groene Vallei onderdeel van Natura 2000

02 februari 2019

Provinciaal project herstel habitat kamsalamander in De Bomputten

Maandag 4 februari starten in De Bomputten (Houtem-Vilvoorde) de werken van het provinciaal project Vlaams-Brabant, voor het herstel van de waterhabitat van de kamsalamander.

30 januari 2019

Het MOT en MaViSt bundelen wilgentakken

Het Museum voor Oudere Technieken (Grimbergen) heeft takkenbundels nodig. De honderden knotwilgen van Natuurpunt moeten geknot worden en het hout moet verwerkt worden. Een betere bundeling van de krachten was niet denkbaar. Voor herhaling vatbaar.

29 april 2018
Foto van de kamsalamander

MaViSt telt samen met St-Cajetanus Steenokkerzeel de kamsalamanders in april 2018

De leerlingen van de Sint-Cajetanusschool van Steenokkerzeel leerden tijdens een educatieve excursie hoe het er bij Natuurpunt MaViSt aan toe gaat bij de telling van de salamanders in natuurgebied 'De Bomputten" te Houtem Vilvvorde.