23 november 2020
Verenigingsnieuws

Maxi Zoo helpt de Kreken van Saleghem beschermen

Natuurpunt en dierenspeciaalzaak Maxi ZOO hebben beslist nauwer samen te werken. Maxi Zoo is deel van de Fressnapf Group, de Europese marktleider in producten voor huisdieren. Bij Maxi Zoo vind je alles voor gelukkige beestjes en trotse baasjes. In België kun je in 44 winkels terecht. Via acties en sponsoring helpt Maxi ZOO mee de Kreken van Saleghem beschermen: een natuurgebied met een enorme diversiteit. En met de Wild Bird-campagne wil Maxi Zoo de tuinvogels meer onder de aandacht brengen bij haar klanten.

22 augustus 2019
Natuurbericht
Mopsvleermuizen onder boomschors

Vrijwilligers brengen 5 kraamkolonies in kaart van uitgestorven gewaande mopsvleermuis

Tot 2014 stond de mopsvleermuis in Vlaanderen geboekstaafd als uitgestorven. Sindsdien hebben vrijwilligers in het noordelijk deel van Oost-Vlaanderen maar liefst vijf kraamkolonies gevonden, goed voor een populatiegrootte van 150 tot 200 dieren. Toch blijft de soort ernstig bedreigd. Onderzoek naar het gedrag van de mopsvleermuis bracht verrassende feiten aan het licht: zo bleken gezenderde dieren wel 50 km op één nacht af te leggen.