In de provincie Antwerpen kan je nog wandelen in een uniek open landschap dat er is gekomen toen mensen lang geleden de oorspronkelijke bossen begonnen te ontginnen om aan landbouw te doen.

De Kalmthoutse heide, het Landschap de Liereman en het Turnhouts vennengebied zijn overblijfselen van wat ooit één uitgestrekt heidelandschap was waar schapenkuddes op leefden. Het gebied is één van de laatste grote heidegebieden in Europa.

Turnhouts Vennengebied

Wandel tussen de talrijke vogels en geniet van een schitterend uitzicht vanop de kijktoren in de weilanden tussen het Zwart Water en Hoogmoerheide

Download je wandelplannetje

Stappersven

Ontdek één van de grootste heidevennen van Vlaanderen. En geniet van het uitzicht van verschillende karakteristieke landschappen en de talrijke watervogels.

Download je wandelplannetje

Landschap de Liereman

Wandel in een van de oudste natuurgebieden van Vlaanderen tussen kurkdroge landduinen en kletsnatte veenmoerassen. Je kom hier schapen en wilde konikpaarden tegen.

Download je wandelplannetje

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.

    

Dit project werd gefinancierd met de steun van de Europese Commissie.
De verantwoordelijkheid voor deze publicatie ligt uitsluitend bij de auteur; de Commissie kan niet aansprakelijk worden gesteld voor het gebruik van de informatie die erin is vervat.

 

TOP