Muziekvallei

Gooik
Oppervlakte
Klein gebied - Minder dan 10 hectare
Een goed verborgen pareltje van Natuurpunt in Gooik: de Muziekvallei. Natuurpunt heeft hier enkele jaren geleden heel wat struiken, fruitbomen en hagen aangeplant samen met tal van verenigingen, buren en de gemeente. Intussen is de

Muziekvallei een mooie oase voor natuur geworden. Het terrein van 1,8 hectare ligt in de vallei achter De Cam en de Groene Poort. Het is in gebruik als speelterrein voor Scouts Gooik en wordt mee beheerd door een schapenhouder. Momenteel is de Muziekvallei nog niet publiek toegankelijk, maar we hopen zo snel mogelijk via een nieuwe wandelweg iedereen te kunnen verwelkomen.

Natuurbeheer

Natuurpunt heeft hagen, houtkanten en een hoogstamboomgaard aangeplant. Het grasland wordt in samenwerking met een schapenboer ecologisch beheerd. De Scouts en verenigingen uit de buurt worden bij het gebied betrokken en kunnen ervan genieten.

Wilt u meer weten over de Muziekvallei?

Neem contact op met Alwin Loeckx via alwin@choc.be of 0494-23 63 49.

Iets te melden?

Zijn er wandelbordjes verdwenen? Heb je iets te melden over een natuurgebied? Bezorg ons je feedback.