Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Martine Wauters

19 maart 2019

Ik ben Martine Wauters, bestuurslid bij Natuurpunt Brussel en contactpersoon voor de gierzwaluwenwerkgroep voor het Brussels Gewest.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: John Van Gompel

22 januari 2019

Sinds sinds jonge leeftijd is John gepassioneerd door de natuur en onaflatend bezig met natuurbescherming in de kustpolderstreek.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Marleen Van Puyvelde, natuurcoach en Bosbieke

14 december 2018

Marleen is overtuigd van de inspirerende en helende werking van de natuur. Als Natuurcoach wil ze de verbinding tussen mens en natuur weer herstellen. Als 'Bosbieke' ontfermt ze zich met een enthousiaste groep vrijwilligers over promotie, kinderactiviteiten en culinaire experimenten van de afdeling Oude Spoorweg.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Koen Putzeys

16 november 2018

Helemaal nieuw zijn bij Natuurpunt en toch een meer dan geslaagde Natuurpunt Uitdaging organiseren waarbij meer dan 15 nieuwe vrijwilligers mee op de kar sprongen. Lees hier hoe Koen dit voor elkaar kreeg.

Vrijwilligers

Natuurpunt bouwt aan robuuste natuur dankzij grote aankoop aan kasteel van Altenbroek

21 september 2018

VOEREN - Natuurpunt heeft 43 hectare aangekocht rond het kasteel van Altenbroek in Voeren. Voor de aankoop kreeg de natuurvereniging een subsidie van de Europese commissie, in het kader van LIFE Pays Mosan. “Een unieke kans om een parel van de Voerstreek veilig te stellen, op te waarderen, en als verbinding tussen bestaande natuurgebieden in te zetten”, zegt Rik Palmans van Natuurpunt Voeren. Natuurpunt zoekt nog middelen om de financiering van de aankoop rond te krijgen. Ook via de plantenverkoop van november zal geld ingezameld worden voor het project.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Anton Christiaens

19 september 2018

Anton is bestuurslid bij Natuurpunt Gent, trekt de werkgroep vrijwilligersrekrutering en houdt zich bezig met beleid en boerennatuur. Hij werkt bij Voorland, een stedenbouwkundig planningsbureau in Gent met o.a. open ruimte als expertise. De andere dagen zijn gevuld met Natuurpunt Gent, buurthuis Trafiek vzw, voetbal en De Gevelbank. Zij maken opplooibare gevelbanken waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten. Dat bevordert de gezelligheid aka ‘sociale cohesie’ in de buurt.

Vrijwilligers

Kluizenbos na 100 jaar weer open voor het grote publiek dankzij aankoop Natuurpunt

03 september 2018

Natuurpunt heeft vorige week een groot deel van het Kluizenbos op de grens van Aalst en Affligem gekocht. Met een totale oppervlakte van 21 hectare is het de grootste aankoop van Natuurpunt in deze regio.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Hans Vankerckhoven

18 juli 2018

Ik ben Hans, 41 jaar en actief bij Natuurpunt Mechels Rivierengebied. Geboren en getogen in Bonheiden groeide ik op tussen het groen. Na een tijd in Leuven te hebben gewoond tijdens en na mijn studies, verhuisde ik een 10-tal jaar geleden terug naar Mechelen. En ik werd overdonderd door de evolutie die de natuur hier had doorgemaakt en het project van Natuurpunt in de Beneden-Dijlevallei. Nu ben ik al meer dan 7 jaar trekker en organisator van verschillende grote activiteiten binnen de afdeling.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Sofie Butaye

15 juni 2018

Ik ben Sofie Butaye, 40 jaar en moeder van twee kindjes van 6 en 4,5 jaar oud. Ik ben een boerendochter. Voeling met de natuur kreeg ik met de paplepel mee. 18 jaar geleden solliciteerde ik voor een stageplaats op het toenmalig provinciaal secretariaat van Natuurpunt in het Blankaartkasteel in Diksmuide.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Luc Van den Bergh

22 mei 2018

Ik ben Luc Van den Bergh, 64 jaar oud. Ik ben vooral actief als contactpersoon voor een aantal gebieden in de buurt van het bezoekerscentrum van het Grote Netewoud. De laatste jaren zet ik me samen met vele anderen ook actief in om dat bezoekerscentrum mee uit te bouwen.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Ruben Meert

17 april 2018

Ik ben Ruben Meert. Ik ben 41 jaar en woon met mijn gezin in Lebbeke. Al van kindsbeen af ben ik gefascineerd door natuur. Terwijl ik aanvankelijk een all-round natuurliefhebber was, die ging vogels kijken en meehelpen met beheerwerken, gaat mijn aandacht de laatste jaren vooral uit naar insecten.

Vrijwilligers

A12 is moordend voor dieren in Meise: tijd voor een ecoduct

16 april 2018

Op zaterdag 31 maart meldt de radio dat automobilisten op de A12 ter hoogte van Wolvertem moeten uitkijken voor een dode ree. Het dier is aangereden en heeft de klap niet overleefd. ‘Spijtig genoeg is dit geen uitzonderlijk gebeuren. Het gebeurt gemiddeld bijna maandelijks dat een ree op de A12 wordt aangereden in deze omgeving’, zegt Frank Vermoesen van Natuurpunt Meise. ‘Dit versterkt onze vraag naar een veilige oversteek voor dieren over de A12 in het noorden van de gemeente: zowel voor de dieren als voor een veiliger verkeer.’

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Faik Cangaj

14 maart 2018

Ik ben Faik Cangaj. Ik ben 63 jaar en afkomstig van Albanië. Ik woon 19 jaar in België, eerst in de Kempen. Toen de kinderen naar de hogeschool gingen verhuisden we naar Gent. Enige tijd geleden werd ik werkloos en afgelopen zomer kwam ik te weten dat ik als vrijwilliger aan de slag kon bij Natuurpunt Gent, onder andere in de Bourgoyen. Ik hou ervan om de handen uit de mouwen te steken en lever graag degelijk werk af. En ik vind de Bourgoyen heel mooi. Al die vogels!

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Pieter Geens

13 november 2017

Pieter, 39 jaar oud, is vader van 3 dochters en woont in Booischot, deelgemeente van Heist-op-den-Berg. Beroepsmatig is hij jurist en docent. In Zijn vrije tijd maakt hij muziek met de groep pIE p.KLEIN. Ook wandelen langs oude spoorlijnen en trektochten zijn zijn ding. Tussendoor speelt hij ook al eens spelletjes in een gezelschapspelenclub.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Eric Malfait

08 september 2017

Eric fotografeert alles wat hij boeiend vindt in en rond natuur. Insecten, planten, mensen die – net als hijzelf – genieten van het ‘buiten zijn’. Natuur fotograferen betekent dat je veel buiten bent, dat je observeert. Op zoek naar interessante onderwerpen en vooral ‘mooi licht’. Dit was de lokale Natuurpunters niet ontgaan en ze nodigden Eric uit om mee te denken rond de bescherming van De Koeheide. Erics favoriete fotostek vlakbij zijn thuis in Bertem.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Brigitte Van Passel

14 juni 2017

Brigitte Van Passel verkent de boomgaard van Natuurhuis Panneweel, de vaste stek van Natuurpunt Waasland Noord. Brigitte leeft voor de natuur: zit ze niet in het Panneweel of in het veld libellen te inventariseren of graslandjes te maaien dan is ze aan het knutselen voor de natuur. Bovendien: iedere dinsdag kan je ze ontmoeten op het secretariaat in Mechelen. Daar helpt ze als vrijwilliger bij het ontwerpen van de infoborden voor onze natuurgebieden.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Bart Hoelbeek

12 april 2017

Bart Hoelbeek beheert samen met zijn medevrijwilligers twee natuurgebieden: Oude Weerd (30ha) en Biesweerd (9ha). Beide gebieden zijn voormalige grindgroeves in de gemeente Lanaken. In de Oude Weerd maaien ze de wandelpaden, snoeien ze uitgegroeide struiken en ruimen zwerfvuil op. De wandelroutes van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland lopen door het gebied. Die onderhouden ze ook. Zo liggen alle paden er weer uitnodigend bij. Een klus die conservator Louis graag ter harte neemt. In de Biesweerd zijn geen wandelroutes uitgestippeld, maar het kleine gebied is wel toegankelijk via de klaphekjes. Ideaal om in de lente het ontluikende leven in de poel te bestuderen.

Vrijwilligers

Portret van een Natuurpunter: Jeroen Naert

07 maart 2017

Als 1 van de 4 Vorte Sporters neemt hij deel aan Expeditie Natuurpunt. Eind juni ontdekt zijn team Limburg per fiets, maar eerst zoeken ze centen. Daarvoor bundelen ze hun passies en organiseren een literatuuravond, een culinair feest en meerdere huiskamerconcerten. Er is maar 1 regel: ot hjistih is, ist hoet!

Vrijwilligers

Bedreigde kamsalamander krijgt nieuwe poelen in Vlaams-Brabant

21 februari 2017

Afgelopen weken werden vijf nieuwe poelen gegraven en acht bestaande poelen hersteld in de vallei van de Grote Gete in Vlaams-Brabant. Bovendien werd 1.200 meter aan begrazingsrasters gerealiseerd.

Vrijwilligers

Het is gelukt! We zijn met meer dan 100.000 gezinnen!

27 december 2016

Het is gebeurd: Natuurpunt rondt de kaap van 100.000 leden. Nooit eerder was de grootste natuurvereniging van Vlaanderen zo groot. Wat betekent die magische kaap, en waaraan hebben we het succes te danken? Chris Steenwegen, algemeen directeur Natuurpunt, Lieven De Schamphelaere, voorzitter Natuurpunt, Hugo Abts, voorzitter Natuurpunt Beheer, Koen Van Keer, voorzitter Natuurpunt Studie & Chris Vanderlinden, voorzitter Natuurpunt CVN blikken met veel tevredenheid terug, én vooruit.

Pagina's

TOP