Natuurpunt foto

De natuur in

Wat kan ik doen?


Heb je een bijzondere waarneming gedaan of heb je de vlinders in je tuin geteld? Meld het ons, zo kunnen we de natuur beter begrijpen. Lees meer.
De natuur geeft ons inspiratie, rust en gezondheid. Op pad gaan in de natuur is in onze drukke maatschappij meer dan ooit een verademing. Natuurpunt stelt zijn natuurgebieden open voor het publiek. Ontdek hier hoe je de natuur écht kan beleven.

Nieuws

Natuurwandelingen, fietsroutes en vogelkijkhutten!

Natuurpunt stelt al haar natuurgebieden open voor jou. Verspreid over héél Vlaanderen stippelen we korte en lange natuurwandelingen en fietsroutes uit met infoborden en kijkhutten. In onze bezoekerscentra kan je terecht voor een hapje en een drankje en informatie over het natuurgebied. Lees meer.

Kids | Spelen in de natuur

Natuurpunt engageert zich om kinderen en jongeren opnieuw in contact te brengen met de natuur! De keutelgekke Boeboeks uit de boekjes van Marc De Bel maken de natuurspeurders in je kids wakker, de Jeugdbond voor Natuur en Milieu zorgt er voor dat ze weer gaan ravotten in het groen en ook scholen kunnen samen met Natuurpunt leuke projecten uitwerken. Lees meer.

Plannetjes voor korte en lange natuurwandelingen

Als lid van Natuurpunt heb je toegang tot de plannetjes van onze natuurgebieden waarmee je zo op stap kan gaan. Download de natuurwandeligen.

Groene activiteiten

Heb je nog een gaatje in je agenda voor een leuke groene activiteit? In onze activiteitenkalender vind je de nationale en lokale activiteiten: cursussen, quizzen, filmavondjes, wandelingen met gids, uitstapjes, beurzen, kinderactiviteiten, eetfestijnen,  ... er is voor elk wat wils! Lees meer.