Natuurpunt foto

Vrijwilligerswerk

Natuurpunt draagt haar vrijwilligers op handen! Steek jij graag je handen uit de mouwen? Letterlijk of figuurlijk? Ontdek dan snel wat je voor de natuur kan betekenen!

Natuurpunt biedt je...

Een gezellige vrije tijdsbesteding. Je werkt samen met andere vrijwilligers, wordt waar nodig gesteund door de professionele krachten. Een leerrijke vrije tijdsbesteding, want al doende verwerf je meer inzicht en vaardigheid in het natuurbeheer en doe je kennis op omtrent natuur, milieu en landschap in je buurt. Een voldoeninggevende vrijetijdsbesteding, want je draagt een steen(tje) bij tot het behoud van onze natuur!

Aan de slag voor de natuur in jouw buurt

Iedereen kan aan de slag bij de Natuurpuntafdeling in zijn buurt.

Een Vaca(na)tuur met de handen uit de mouwen!

Zin om letterlijk je handen uit je mouwen te steken voor natuur in je buurt? Wil je deelnemen aan werkdagen met hooivork, rakel,… of kettingzaag? Wel dan is deze vaca(na)tuur iets voor jou! We hebben nog vele handen nodig om hooilanden te maaien en te hooien, bossen te beheren, wandelpaden open te houden, peilbuizen te meten,… Misschien ben je wel bedreven in het onderhouden van machines.

Een Vaca(na)tuur in het bestuur

Op de afdelingsvergaderingen worden alle activiteiten gepland, georganiseerd en geëvalueerd. Misschien heb je wel zin om mee te denken aan vb. de visie van het beheer van het gebied in je buurt of om een nieuw project mee op te starten? Of wil je wel teksten schrijven, verslagen maken, mee werken aan de redactie van het lokale tijdschrift, website, archief beheren,… aarzel niet en neem contact op met de afdeling in jouw buurt.

Een Vaca(na)tuur met de voeten in de natuur

Wil je graag wandelingen gidsen, mensen iets bijbrengen over natuur en landschap in je buurt?  Dan kunnen we jou zeker gebruiken in ons team om via natuureducatie en beleving het brede publiek te laten kennismaken met het belang en de noodzaak van de natuur! Of misschien heb je gewoon interesse voor wat kruipt, vliegt, groeit en bloeit? Dan kun je via natuurstudie je verder ontplooien. Ook op die manier kan je je steentje bijdragen want alle inventarisatiegegevens van fauna en flora zijn van onschatbare waarde!

En er is meer!

Er is werkelijk voor elk wat wils! Warme chocomelk maken voor de andere vrijwilligers die deelnemen aan een beheerwerkdag, pinten tappen tijdens het ledenfeest, nieuwe leden werven,... Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom. Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben omtrent natuur en milieu. Iedereen is welkom en nodig!
  • Wil je graag vrijwilligerswerk doen bij de afdeling in jouw buurt. Neem dan contact op met Ewoud 'l Amiral, 015-29 72 64, ewoud.lamiral@natuurpunt.be
  • Wil je graag meewerken op ons secretariaat in Mechelen. Neem dan contact op met Luk Daniëls, 015-29 72 33, luk.daniels@natuurpunt.be