Natuurpunt foto

Actua

 • 16/04/2014: Helft van de Vlamingen heeft geen toegang tot natuur op wandelafstand
  MECHELEN, 16 april 2014 - 3 miljoen Vlamingen hebben geen toegang tot natuur op wandelafstand van hun woning. Dat blijkt uit een onderzoek dat Natuurpunt uitgevoerd heeft op basis van gegevens van het Vlaams Instituut voor Technologisch Onderzoek (VITO). Nochtans is er wetenschappelijk bewijs voor het positief effect van wandel- en speelnatuur op de gezondheid van mensen.

 • 16/04/2014: Natuur populair goed doel in testamenten
  Steeds meer mensen nemen een goed doel op in hun testament. Dat blijkt uit recente cijfers van testament.be die op 16 april in De Morgen en De Standaard staan. Natuurpunt is de zevende populairste vereniging die in een testament wordt opgenomen.

 • 14/04/2014: De grote, broze wolf
  Mechelen, 14 april 2014 - De wolf komt terug. Dat klinkt best spannend en het enthousiasme is dan ook groot. Maar als we slecht voorbereid zijn, kan de sfeer snel omslaan.

 • 14/04/2014: In memoriam Guido Burggraeve, door Eckhart Kuijken
  De wereld van het natuurbehoud verliest met Guido Burggraeve een uitzonderlijke persoonlijkheid, een alom gerespecteerde voortrekker, meeslepend, authentiek, vol humor, spiritueel en veelzijdig.

 • 7/04/2014: Al 30 Bruinvissen dood aangespoeld in 2014
  MECHELEN - Tijdens de eerste drie maanden van 2014 zijn 30 Bruinvissen dood aangespoeld aan de Belgische kust. Bij minstens 10 exemplaren was bijvangst in visnetten de meest waarschijnlijke doodsoorzaak. Om de wrede dood van deze Europees beschermde soort terug te dringen, is een Vlaams verbod op het gebruik van de strandwarrelnetten door sportvissers dringend nodig. Natuurpunt, Sea Shepherd, Sea First en BlueShark zijn gestart met een grote bewustmakingscampagne, een strandevenement met Tom Waes op 1 mei en een petitie op warrelniet.be.

 • 4/04/2014: Natuurpunt onthult natuurpracht Fort 7 voor het eerst in vier jaar
  MECHELEN 04/04/2014 - Voor het eerst in vier jaar opent Fort 7 in Wilrijk de deuren voor het grote publiek. Natuurpunt nodigt iedereen uit om op zondag 6 april het historisch militair bolwerk te bezoeken en om te komen genieten van het uitzonderlijk stukje natuur dat zich daarrond ontwikkeld heeft. “Voortaan zal het fort vaker toegankelijk zijn voor bezoekers”, kondigt Natuurpunt aan.

 • 3/04/2014: Natuurpunt verzamelt opdrachten voor toekomstig Vlaamse natuurbeleid
  Met de slagzin “Laat de natuur niet barsten” roept Natuurpunt alle burgers op om opdrachten te formuleren voor het natuurbeleid van de toekomstige Vlaamse regering. Natuurpunt verzamelt de opdrachten op de website www.barsten.be.

 • 3/04/2014: Landinrichting: na het decreet, nu het besluit
  Nadat het Vlaamse Parlement eerder deze maand het decreet landinrichting definitief aannam, keurde de Vlaamse regering eind vorige week een ontwerp van uitvoeringsbesluit goed.

 • 3/04/2014: Hoog tijd voor meer omgevingskwaliteit
  "Samen, gebiedsgericht investeren in de omgevingskwaliteit op het platteland en in de stadsrand". Zo luidt de missie van VLM. Maar waar gaat omgevingskwaliteit juist over en hoe vertaalt zich dat naar de praktijk?

 • 27/03/2014: Poldergraslanden verdwijnen nog sneller dan gedacht
  Volgens een recente studie van het INBO is er sinds 2005 minstens 208 hectare historisch permanente graslanden (HPG) in de kustpolders verdwenen. Alleen al sinds 2012 is 44 ha gescheurd of bebouwd.

Meer berichten