Wonderland Ijsland van 3.07.2019 - 17.07.2019

Ontdek het geologische wonderland, IJsland: een eiland boordevol vulkanen, kristalhelder water en mysterie. Hier vormen dampende vulkaanlandschappen, spuitende geisers, gele zwavelbronnen, roodgekleurde lava, donderende watervallen, een fotogeniek landschap dat zijn weerga niet kent! Ontdek het ongebruikelijke reliëf van Gründarfjordur, bezoek de hoofdstad van IJsland, Reykjavik, met zijn magnifieke geisers en laat u verrassen door de fantastische Godenwaterval, «Godafoss».
U ziet eveneens de ongelofelijk mooie Shetland- en Faeröer eilanden, met hun buitengewone flora en fauna alvorens uw cruise in schoonheid te eindigen in de oude stad van Kirkwall, de Vikinghoofdstad van Orkney.
Vaar mee met Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt.
Geniet van een extra ledenvoordeel.

Reisprogramma

Dag 1 : Zeebrugge (België)  
Van 13.00 tot --

Transfer per luxe autocar vanuit de belangrijkste Belgische en Nederlandse steden naar Zeebrugge. Inscheping en afvaart om 13u00.

Dag 2 : Op zee   

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord. 

Dag 3 : Lerwick (Shetland eilanden, Schotland)   
Van 08.00 tot 14.30

De Shetlandeilanden zijn al eeuwenlang het middelpunt van de Noordelijke zeeën. Eén van de grote aantrekkingspunten van dit eiland, is vooral zijn indrukwekkende rotsachtige kust, met spectaculaire vogelkolonies en schitterende stranden. De dichtheid en de bloei van de fauna (de grootste populatie van otters ter wereld) is het bewijs van het goede natuurbehoud. 

Dag 4 : Op zee  
Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord.

Dag 5 : Heimaey Eiland (Vestmannaeyar archipel)   Van 12.00 tot 19.00

Het eiland Heimaey is het enige bewoonde eiland in de Vestmanna archipel en bestaat nog steeds dankzij haar bevolking en internationale hulp die na de uitbarsting van de vulkaan Helgafell in 1973 de lavastroom gestopt hebben. Het 13 km² grote eiland is nu een ornithologisch paradijs.

Dag 6 : Reykjavik (IJsland)   Van 07.00 tot 22.00

IJsland is één van de weinige landen ter wereld waar het vulkanisme nog het meest actief is. U ziet het aan de spectaculaire landschappen: lava, warme bronnen en geisers. Reykjavik, «de baai van de rook», is de meest noordelijke hoofdstad van de wereld. Bewonder tal van natuurlijke bezienswaardigheden!

Dag 7 : Gründarfjordur (IJsland)   Van 08.00 tot 19.00

Gründarfjordur ligt ten noorden van Reykjavik, op het schiereiland Snaeffelsnes en wordt beschouwd als één van de mooiste regio’s van IJsland. Gründarfjordur is een klein dorp dat beschut ligt in een mooie baai. Het is de uitvalsbasis voor prachtige excursies waarbij u in aanraking komt met de lokale flora en fauna.

Dag 8 : Isafjordur (IJsland)   Van 07.00 tot 16.00

Deze plaats «aan het einde van de wereld» is alleen bewoonbaar op de vlakke stukken kust. Ondanks de weinige inwoners en de nogal afgelegen ligging, straalt het stadje een echte stedelijke en men zou zelfs durven zeggen “internationale sfeer” uit. De vogels broeden er in grote kolonies op de duizelingwekkende kliffen.

Dag 9 : Akureyri (IJsland)   Van 07.00 tot 13.30

Gelegen aan het einde van een magnifieke fjord over een lengte van 40 km ontplooit zich Akureyri aan de oevers van de Eyafjordur. Aanschouw zijn prachtige gekleurde huisjes met op de achtergrond de stralen van de middernachtzon. De stad wordt het hele jaar door omgeven door besneeuwde bergtoppen.

Dag 10 : Seydisfjordur (IJsland)   Van 08.00 tot 13.00

Dit verafgelegen dorp telt slechts 800 inwoners. Door de oude houten huisjes in een typische Noorse stijl, straalt dit dorp een speciale sfeer uit. U krijgt het gevoel dat u terugreist in de tijd. Ook de omliggende natuur is adembenemend mooi. Dit is de plaats bij uitstek om IJsland op een mooie manier te begroeten.

 

Dag 11 : Thorshavn (Faeroër Eilanden, Denemarken)   Van 12.00 tot 18.00

In het noordoosten van de Atlantische Oceaan, halfweg tussen de Shetland-eilanden en IJsland, liggen de Faeroëreilanden. Deze eilandengroep van 18 kleine eilandjes telt slechts 43.000 inwoners maar bezit het hart en de trots van de natie.

Dag 12 : Kirkwall (Orkadeneilanden,VK)   Van 12.00 tot 17.00

Ontscheping met sloepen. De Orcaden verrassen en laten u sprakeloos achter! Geniet van een prachtig uitzicht op getormenteerde rotsen, prehistorische dorpen van meer dan 5000 jaar oud, mysterieuze menhirs, vreemde vogels, gezonken slagschepen, etc. Er is voor elk wat wils…

Dag 13 : Op zee   

Geniet van deze dag op zee om deel te nemen aan de activiteiten aan boord. 

Dag 14: Zeebrugge (België)   Van 08.30 tot --

Aankomst voorzien omstreeks 08u30. Ontscheping na het ontbijt. Per luxe-autocar wordt u teruggebracht naar uw opstapplaats.

Inlichtingen & Inschrijven

Inschrijven kan via:

http://www.all-ways.be/nl/de-bestemmingen-cruise/ijsland--land-van-vuur-...

Voor alle inlichtingen en reserveringen:
All Ways reizen
Vrijdagmarkt 38 
9000 Gent

Tel: 0800.82.550
mail: info@all-ways.be 

Natuurpunt leden kunnen genieten van een gratis deelname aan de Kirkwall excursie n° 27.
Dit
 ter waarde van 49 euro per persoon. Vermeld code NPIJS0307 bij reservatie.

Disclaimer

Natuurpunt vzw is geen reisorganisator en geen reisbemiddelaar. De vereniging wil haar leden de kans bieden samen op reis te gaan, onder begeleiding van een team van Natuurpuntbegeleiders. Om dit mogelijk te maken, werkt Natuurpunt samen met verschillende reisorganisatoren uit binnen- en buitenland, wiens reisprogramma’s en filosofie aansluiten bij de missie en de visie van Natuurpunt. Het zijn reizen van deze reisorganisatoren die u op deze pagina’s terugvindt. Deze reizen worden enkel door Natuurpunt mee onder de aandacht van haar leden gebracht. Wenst u deze reizen te boeken, dan dient u zich te wenden tot (de website van) de betrokken reisorganisator. De reisvoorwaarden van de reisorganisator beheersen de uitvoering van het reiscontract. Natuurpunt komt niet tussen in de contractsluiting en draagt geen enkele verantwoordelijkheid voor de uitvoering van het reiscontract.

TOP