
Leden & middelen werven
Het draagvlak voor natuur in Vlaanderen groeit. Steeds meer mensen laten zien dat ze achter Natuurpunt staan en worden lid. Nooit eerder ontving Natuurpunt meer giften, zowel van donateurs als van bedrijven. Steeds meer mensen nemen Natuurpunt op in hun testament.
Hoe kan jouw afdeling of regio daaraan meewerken ? Hoe overtuig je nog meer mensen om lid te worden of om Natuurpunt financieel te steunen? Hoe werf je giften of ga je samenwerkingen aan met bedrijven? Je leert het in onze opleidingen!
Fondsenwerving: tips & tricks om in jouw afdeling/regio fondsen te werven
Een lokale werking uitbouwen en een natuurgebied beheren: het kost handenvol geld. Daarvoor werf je fondsen bij je eigen leden, bij de omwonenden van je natuurgebied, bij bedrijven uit de buurt, bij andere verenigingen ...
De ene groep organiseert daarvoor speciale activiteiten, zoals een jaarlijkse eetdag en een kalenderverkoop. De andere bouwt een goede relatie op met donateurs of focust op inkomsten via sponsoring, schenkingen of legaten.
Tijdens deze workshop krijg je een breed overzicht van alle ervaringen binnen Natuurpunt. We inspireren je met tips en tricks om je draagvlak te vergroten, een relatie op te bouwen met donateurs, sponsors te vinden en mensen aan te moedigen om jouw projecten op te nemen in hun testament. Je krijgt ook een zicht op de ondersteuning die de dienst Marketing kan geven bij al jouw plannen.
Praktisch: De workshop duurt 2 uur
Vraag deze opleiding aan
Ledenwerving
Ons ledenaantal geeft aan hoe groot het draagvlak is voor natuur in Vlaanderen. Meer dan 114.000 gezinnen zijn lid van Natuurpunt. Zo laten zij zien dat ze achter Natuurpunt staan. Zij zijn de deelnemers aan onze activiteiten, de donateurs en de actieve vrijwilligers.
Het potentieel is nog veel groter. Maar hoe overtuig je nog mensen om lid te worden van Natuurpunt? Hoe kan je leden werven en behouden? Welk verhaal kan je vertellen? Hoe bouw je een mooie ledenwerfstand? Welk materiaal en welke ondersteuning biedt de dienst Marketing bij jouw initiatieven?
Je leert het allemaal in de workshop ledenwerving. We oefenen het ledenwerfpraatje in via een rollenspel. Je leert ook hoe je een welkomstpakket gebruikt in een ledenwervingsgesprek.
Praktisch: De workshop duurt 2 uur
Vraag deze opleiding aan
Giftenwerving
Een belangrijk deel van het geld om natuurgebieden aan te kopen, komt van donateurs die eenmalig of regelmatig een gift schenken.
In de workshop over giftenwerving leer je:
- Hoe je nieuwe donateurs aantrekt en aanspreekt
- Hoe je van een eenmalige donateur een regelmatige donateur maakt
- Hoe je donateurs bedankt
- Welke respons je kan verwachten op je geplande initiatieven
We leggen ook uit welke ondersteuning je kan krijgen vanuit de dienst Marketing.
Praktisch: de workshop duurt 2 uur
Vraag deze opleiding aan
Samenwerken met bedrijven
Bedrijven drukken vaak een stevige stempel op de natuur door hun transport, productietechnieken of ligging. Gelukkig beseffen ze meer en meer dat ze met grote en kleine initiatieven iets kunnen terugdoen voor de natuur.
In deze workshop leer je hoe je bedrijven aanspreekt om een gift te doen voor je project. Wat werkt? Wat niet? Welke respons mag je verwachten? Welke ondersteuning kan de dienst Marketing bieden?
Praktisch: de workshop duurt 2 uur
Vraag deze opleiding aan
Geld inzamelen voor je Expeditie team
Minstens 1500 euro inzamelen voor je favoriete natuurgebied? Het lijkt een enorme uitdaging. Maar met onze tips en tricks bereik je je doel in no time.
We hebben voor jou een adviespanel samengesteld: een expert fondsenwerving en twee overlevers van een vorige Expeditie Natuurpunt. Benieuwd hoe zij erin geslaagd zijn om bijna 8000 euro in te zamelen? Bekijk dan zeker de webinar!
Praktisch: de webinar duurt 1 uur
Bekijk de webinar
MiNacafé: MiNa digitaal
Jaarlijks dien je je Minaverslag in via een gebruiksvriendelijk digitaal platform. Dit digitaal platform draait rond 7 items met bijhorende vragen. Met het resultaat uit deze jaarlijkse enquête houden we de vinger aan de pols van de lokale werkingen en gaan we aan de slag om het ondersteuningsaanbod verder uit te bouwen. Tijdens deze opleiding krijg je de kans om – samen met andere Natuurpunters – je dossier op te starten en je vragen te stellen.
- Praktisch: de workshop duurt 2 uur
- Prijs: de opleiding is gratis voor actieve vrijwilligers
Vraag deze opleiding aan
Wil je een opleiding boeken of ben je op zoek naar meer info? Neem contact op met Klara Debie via vrijwilligersopleidingen@natuurpunt.be