Bio bakkerij De Trog

Bio bakkerij De Trog helpt akkervogels
In 2019 slaagde bio bakkerij De Trog erin, als eerste grootschalige belgische bakkerij, het CO2-neutraal label op haar naam te schrijven, een concrete vertaling van haar sterk geëngageerde duurzame bedrijfsfilosofie.
Door een zorgvuldig uitgewerkt vergroeningstraject wist de Trog in een tijdspanne van 3 jaar haar CO2-uitstoot van 1372 ton te neutraliseren. Opmerkelijk, omdat in dezelfde periode het totaal geproduceerde volume steeg met 15%!
Bio bakkerij De Trog ziet het behalen van de status van CO2 neutraliteit niet als een eindpunt, doch de start van bijkomende duurzame ecologische inspanningen ondermeer in samenwerking met Natuurpunt. Zo worden voortaan overschotten uit de productie aan Natuurpunt geschonken om deze op vogelakkers in het Heuvelland uit te spreiden. Daar profiteren vinken, putters en leeuweriken ten volle van tijdens de winter. Deze akkervogels hebben het anders moeilijk omdat voedsel schaars geworden is op de intensief bewerkte akkers.
Maar ook het initiatief om anderhalve hectare bos aan te planten past binnen deze samenwerking. Het startschot van deze aktie werd genomen tijdens “De Warmste Week” en werd op 15 februari 2020 gefinaliseerd met het plan-ten van ruim 1000 bomen op de Sulferberg in Westouter.
Door de verdere uitbouw en groei van natuurgebieden aktief te steunen, onderstreept De Trog haar maatschappelijk engagement om het welzijn van de komende generaties veilig te stellen.
Wil je meer weten over de duurzame strategie van Bakkerij De Trog: https://detrog.be/nl/blog/bio-bakkerij-de-trog-is-eerste-co2-neutrale-ba...