Aculea West-Vlaanderen verenigt liefhebbers van wilde bijen en wespen in West-Vlaanderen. Samen brengen we het voorkomen van deze wilde soorten in kaart en streven we naar een betere bescherming. 

Elk jaar organiseren we educatieve wandelingen, gerichte inventarisaties en excursies in West-Vlaanderen. De doelstelling van de werkgroep is een duurzame instandhouding van alle populaties inheemse bijen- en wespensoorten in Vlaanderen en België.

Meld al je waarnemingen van bijen en wespen op Waarnemingen.be. Liefst met foto's. Zo help je ons de verspreiding van bijen en wespen verder in kaart te brengen. Als je niet weet wat je gezien hebt kan dat als "Bij onbekend" of informeer even op de Facebookpagina Solitaire Bijen & Hommels. 


Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

Nieuws
03 augustus 2022
Natuurbericht

Grote behangersbij duikt weer op!

Tijdens een bijeninventarisatie in 2020, op het provinciedomein Bergelen in Gullegem (West-Vlaanderen), werd tweemaal een mannelijk exemplaar van de zeer zeldzame grote behangersbij (Megachile lagopoda) gevonden. Nu, 2 jaar later vond de werkgroep Aculea West-Vlaanderen opnieuw een mannetje van een grote behangersbij tijdens het project in Harelbeke: ‘Gavers uitgepluisd.’

TOP