Hommelweekend - Activiteiten

Verspreid over Vlaanderen en Brussel kan je kennis maken met hommels onder begeleiding van onze hommelgidsen. Ze nemen je mee op speurtocht naar deze zachtaardige wilde bijen. Je leert alles over hun levenswijze en relatie met bepaalde planten. Dat het belangrijke bestuivende insecten zijn wist je waarschijnlijk al, maar had je al van de lang-tongen en kort-tongen gehoord? Ook leren we je hoe je de verschillende soorten hommels kan herkennen: de Steenhommel, Akkerhommel of Boomhommel zullen geen mysterie meer voor je zijn ... en wie weet krijgen we zelfs zeldzame soorten als de indrukwekkende Rode koekoekshommel te zien! Met andere woorden, een boeiende namiddag voor groot en klein.

Alle wandelingen vinden plaats in het weekend van 3-4 juni 2023, het laatste weekend van de Vlaamse campagne Week van de Bij. Alle wandelingen zijn gratis, om voldoende gidsen ter plaatse te hebben vinden we het wel erg fijn als je inschrijft, dat kan steeds op de detailpagina van elke wandeling.

Provincie Antwerpen

Provincie Limburg

Provincie Oost-Vlaanderen

Provincie West-Vlaanderen

Provincie Vlaams Brabant en Brussel

 

Wandel mee op een andere datum

Kan je er op 3 of 4 juni niet bij zijn ? Weet dan dat tal van Natuurpunt afdelingen en werkgroepen ook het hele jaar door activiteiten aan hommels en andere wilde bijen wijden. Je vindt deze en vele andere activiteiten terug op de Natuurpunt activiteiten agenda.


Doe mee met de Insectenzomer van NatuurpuntDoe mee met de Insectenzomer

Insecten zijn supernuttig en wonderbaarlijk. Maar ze gaan sterk achteruit. De laatste 50 jaar verloren we in Vlaanderen de helft van onze insecten. Vang van 1 juni tot 31 augustus zo veel mogelijk insecten digitaal met de app ObsIdentify. Niet meppen, wel 'appen'! De hele zomer lang staan allerlei soorten insecten in de kijker.

www.insectenzomer.be

 

 TOP