Britt Jonckers

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen spelen in het speelbos en maken er kennis met Bo. De ingang van het speelbos bevindt zich aan de Cosmogolem, de houten reus van kunstenaar Koen Van Mechelen. Het Stoeberpad start bij het infobord aan het terras van het bezoekerscentrum.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle leuke activiteiten voor kinderen in Landschap De Liereman? Schrijf je in voor onze kindernieuwsbrief. Laat hier je e-mailadres achter.

Ontdek het Stoeberpad

Bo woont samen met zijn dierenvrienden in het speelbos. Hij kent het bos als geen ander en neemt je graag mee op pad. Durf je even ondeugend te zijn als een konijn? Ben je even behendig als een boommarter? Of kan jij net zo ver springen als een blauwvleugelsprinkhaan? Laat maar zien! Het Stoeberpad is met zijn negen speelelementen goed voor meer dan een kilometer speelplezier.

Benieuwd? Vertrek bij het infobord van het Stoeberpad aan het terras van het bezoekerscentrum. Daarna wijst Bo je de weg. Honden zijn helaas niet toegelaten. Zin in nog meer uitdaging? Download hier de folder met leuke extra opdrachten. Ook verkrijgbaar op papier (0,50 cent) in het bezoekerscentrum.

Bo op avontuur naar Echelland

Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar heeft Carola Van Hove het (voor)leesverhaal ‘Bo op avontuur naar Echelland’ geschreven. Ga samen met Bo op pad voor een spannende wandeling van 4 kilometer door Landschap De Liereman. Je kan de wandeling op eigen houtje volgen.

Klinkt leuk? Koop het verhaal in ons winkeltje. Het boekje kost 5 euro voor Natuurpuntleden en 6 euro voor niet-leden.

Kinderfeestje in de natuur

Ontdek samen met een gids het Stoeberpad! Onze gids neemt je mee op pad langs het Stoeberpad. Hij laat je spelen, vertelt je meer over de dieren die er leven en daagt je uit om extra opdrachten tot een goed einde te brengen. Onderweg geniet je van een lekker sapje en een stukje cake uit de bolderkar. Gedaan met spelen? Neem je stoebermedaille in ontvangst!
Prijs: 5 euro per kindje (max 12 deelnemers) en 60 euro voor de gids.

Ontdek zelfstandig het Stoeberpad! Ga op pad en leef je uit op het Stoeberpad. In je bolderkar vind je een folder met informatie over Bo's dierenvrienden en extra opdrachten, sapjes en cake voor een geslaagde tocht. Gedaan met spelen? Vergeet de stoebermedailles niet uit te delen!
Prijs: 5 euro per kindje.

Leer toveren met natuur! Eerst luisteren we samen naar een spannend verhaal. Daarna gaan we op pad en zoeken we voorwerpen uit de natuur om iets leuks mee te knutselen. Denk aan een vogel in een nestje of een dromenvanger die je beschermt tegen nachtmerries. Het kan allemaal! Daarna heb je zeker een sapje en een stuk cake verdiend.
Prijs: 5 euro per kindje (max 12 deelnemers) en 60 euro voor de gids.

Klinkt goed? Neem contact op met bc.landschapdeliereman@natuurpunt.be. We werken ook graag een kinderfeestje uit op maat.

Educatief materiaal voor scholen

Scholen vinden in het bezoekerscentrum aangepaste educatieve programma's: beheerwerken in de natuur, educatieve wandelingen, Bos van Bo voor kleuters, wateronderzoek, veldwerk in het bos, oriëntatiekoffer en nog zoveel meer.

Geïnteresseerd? Neem contact op met bc.landschapdeliereman@natuurpunt.be. We werken graag een educatief aanbod uit op maat.