Jurgen Cornelissen

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen spelen in het speelbos maken er kennis met Bo. Het speelbos is het hele jaar vrij toegankelijk, behalve bij storm- of brandgevaar. De ingang van het speelbos bevindt zich aan de Cosmogolem, de houten reus van kunstenaar Koen Van Mechelen. Er staan ook geregeld leuke kinder- en gezinsactiviteiten op de agenda. Verjaardagsfeestje organiseren in Bos van Bo? Neem contact op met het bezoekerscentrum en we werken graag een aanbod uit op maat.

Schrijf je in voor onze kindernieuwsbrief en wordt zo als eerste op de hoogte gebracht van alle leuke activiteiten voor kinderen in Landschap De Liereman. Laat hier je e-mailadres achter.

Bo op avontuur naar Echelland

Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar heeft Carola Van Hove het (voor)leesverhaal ‘Bo op avontuur naar Echelland’ geschreven. Ga samen met Bo op pad voor een spannende wandeling van 4 kilometer door Landschap De Liereman. Je kan de wandeling op eigen houtje volgen.

Benieuwd? Koop het verhaal in ons winkeltje. Het boekje kost 5 euro voor Natuurpuntleden (6 euro voor niet-leden).

KABo!-en de Fabuleuze speurders

In ons Bos van Bo  speuren naar verborgen opdrachten? Als jij een goede speurder bent ga je ze vast en zeker vinden! Met de speurkaart de juiste weg uitstippelen, uitkijken naar de sporenpaaltjes en speuren maar naar de verborgen opdrachtpotjes. Gevonden? Dan kan je de opdracht - passend bij jouw leeftijd - oplossen. Benieuwd hoe snel je het codewoord op je kaart gevonden hebt!

De opdrachten zijn uitgewerkt per leerjaar, dus geschikt om met kinderen van verschillende leeftijden (5-11 jaar) op speurtocht te gaan! Kan een kind nog niet lezen, dan is een beetje hulp wel nodig.
Prijs: 1 euro

OPGELET: zolang de coronamaatregelen gelden kan deze activiteit niet doorgaan.

KABo!-Raadjepaadje

Met de Raadjepaadje-opdrachtenkaart en een potlood ga je op stap langs het Vennenpad (1,5 km). Vul de antwoorden in op de antwoordkaart en maak kans op leuke prijzen. Elk seizoen wordt een winnaar getrokken en wordt de mooist ingekleurde antwoordkaart beloond!                                .
Prijs: 2 euro, inclusief koekje

Boeboeks rugzakje

Van de lente tot de vroege herfst kan je een boeboeksrugzakje ontlenen. Met routekaart en kompas ga je op pad om een aantal opdrachten uit te voeren.
Prijs: 5 euro, inclusief Boeboeksboekje

OPGELET: zolang de coronamaatregelen gelden kan de Boeboeksrugzak niet uitgeleend worden.

Educatief materiaal voor scholen

Scholen vinden in het bezoekerscentrum aangepaste educatieve programma's: beheerwerken in de natuur, educatieve wandelingen, Bos van Bo voor de kleuters, wateronderzoek, veldwerk in het bos, oriëntatiekoffer en nog zoveel meer.

Neem contact op voor een educatief aanbod op maat.