Britt Jonckers

Leuk voor kinderen

Kinderen kunnen spelen in het speelbos en maken er kennis met Bo. De ingang van het speelbos bevindt zich aan de Cosmogolem, de houten reus van kunstenaar Koen Van Mechelen. Het Stoeberpad start bij het infobord aan het terras van het bezoekerscentrum.

Wil je als eerste op de hoogte zijn van alle leuke activiteiten voor kinderen in Landschap De Liereman? 

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE KINDERNIEUWSBRIEF

Ontdek het Stoeberpad

Bo woont samen met zijn dierenvrienden in het speelbos. Hij kent het bos als geen ander en neemt je graag mee op pad. Durf je even ondeugend te zijn als een konijn? Ben je even behendig als een boommarter? Of kan jij net zo ver springen als een blauwvleugelsprinkhaan? Laat maar zien! Het Stoeberpad is met zijn negen speelelementen goed voor meer dan een kilometer speelplezier.

Benieuwd? Vertrek bij het infobord van het Stoeberpad aan het terras van het bezoekerscentrum. Daarna wijst Bo je de weg. Honden zijn helaas niet toegelaten in het speelbos. 

Zin in nog meer uitdaging? Ontdek onze folder met leuke extra opdrachten. Ook verkrijgbaar op papier (0,50 cent) in het bezoekerscentrum.

DOWNLOAD DE FOLDER VAN HET STOEBERPAD

Bo op avontuur naar Echelland

Speciaal voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar heeft Carola Van Hove het (voor)leesverhaal ‘Bo op avontuur naar Echelland’ geschreven. Ga samen met Bo op pad voor een spannende wandeling van 4 kilometer door Landschap De Liereman met een leuk verhaal onderweg. 

Klinkt leuk? Koop het verhaal in ons winkeltje. Het boekje kost 5 euro voor Natuurpuntleden en 6 euro voor niet-leden.

Kinderfeestje in de natuur

Wil je op een originele manier je verjaardag vieren met jouw vriendjes en vriendinnetjes? Wat dacht je van een verjaardagsfeestje midden in de natuur? Landschap De Liereman biedt verschillende formules aan!

Beleef het Stoeberpad

Een gids of andere begeleider neemt je mee op pad langs het Stoeberpad. Je speelt, leert meer over de dieren die er leven en doet je best om alle extra opdrachten tot een goed einde te brengen. Onderweg geniet je van een lekker sapje en een stukje cake uit de bolderkar. Gedaan met spelen? Neem je stoebermedaille in ontvangst! Prijs: 5 euro per kindje met eigen begeleider of 5 euro per kindje + 70 euro voor de gids (max 12 deelnemers)

Leer toveren met natuur

Eerst luisteren we samen naar een spannend verhaal. Daarna gaan we op pad en zoeken we voorwerpen uit de natuur om iets leuks mee te knutselen. Denk aan een vogel in een nestje of een dromenvanger die je beschermt tegen nachtmerries. Het kan allemaal! Daarna heb je zeker een sapje en een stuk cake verdiend. Prijs: 5 euro per kindje (max 12 deelnemers) en 70 euro voor de gids.

Klinkt goed? Neem contact op met bc.landschapdeliereman@natuurpunt.be. We werken ook graag een kinderfeestje uit op maat.

TOP