Christophe Verheyen

Stage bij Landschap De Liereman

Ben je op zoek naar een leuke en afwisselende stage midden in het groen? Heb je zin voor initiatief? Ben je gemotiveerd om samen te werken met vrijwilligers? Dan is een allround stage bij het bezoekerscentrum van Landschap De Liereman iets voor jou!

Het bezoekerscentrum is de uitvalbasis voor bezoekers. Ze worden er verwelkomt door onze vrijwilligers en vinden er informatie over de wandelroutes en het gebied door middel van folders, educatieve infoborden,…. Daarnaast betrekken we scholen met ons educatief aanbod en zetten we in op gegidste wandelingen, begeleide activiteiten en zaalverhuur voor een breed publiek. Het bruist hier van het leven!

Wat denk je er van om samen met ons het educatief aanbod voor gezinnen met kinderen of scholen verder uit te werken, beheerwerken uit te voeren, vrijwilligers te begeleiden, te brainstormen over het toegankelijk maken van informatie,… Afhankelijk van je interesses bekijken we welke mogelijkheden er nog zijn. Overtuigd? Stel jezelf kandidaat via bc.landschapdeliereman@natuurpunt.be. Geef zeker aan in welke periode je stage wil lopen. Tot snel!

Zij gingen je voor!

Bart (36) deed via WEB een jaar stage bij Landschap De Liereman: "Ik mocht proeven van een divers takenpakket: beheerwerken uitvoeren, scholen begeleiden, vrijwilligers ondersteunen, administratief werk verzetten,... Het beheerwerk met scholen is mij het meeste bijgebleven. De kinderen kijken echt naar je op en ondertussen leer je zelf ook heel wat bij over de natuur."

Sophie (23) deed voor haar opleiding Sociaal Werk vijf maanden stage bij het bezoekerscentrum. “Een groot deel van mijn takenpakket bestond uit vrijwilligers ondersteunen en nieuwe (educatieve) projecten opstarten en begeleiden. Zo heb ik de Bosbabbel uitgewerkt voor DINAMO dat anderstaligen de kans geeft om op een laagdrempelige manier Nederlands te (leren) spreken in de natuur. Wat ik ook fijn vond aan deze stage is dat je veel vrijheid krijgt en mag experimenteren. Zo leer je het meeste!”

TOP