Marc Driesen

Stiltegebied

Landschap De Liereman is het eerste officiële stiltegebied in de Kempen. Je hoort er de streekeigen, rustgevende geluiden van mens en natuur. Het landschap vormt een lust voor het oog: een mozaïek van bossen, graslanden, heide en vennen. Tussen al dat moois grazen konikpaarden, shetlandpony’s, schapen en galloways. Een plankenpad en kijkhut laten je de natuur in al zijn glorie beleven.

Stiltewandeling verkozen tot mooiste wandelroute van Vlaanderen

Afgelopen zomer ging VAB-magazine op zoek naar de mooiste wandelroutes van Vlaanderen. Hiervoor selecteerden ze per Vlaamse provincie twee wandelroutes. Dankzij jullie stemmen staat de Stiltewandeling (12 km) in Landschap De Liereman op nummer één! De route voert je langs een kijkhut, vlonderpad, kanaal en typische Kempische stal. Op stap!
 

10 jaar stiltegebied

In 2022 vierden we de 10-jarige erkenning van Landschap De Liereman als stiltegebied. Zo’n 50 wandelaars genoten voor de gelegenheid van een exclusieve stiltewandeling doorheen het natuurgebied en de muzikale klanken van de tongue drum en duduk. Schepen Jan Sels en Kris Van der Steen, coördinator van het bezoekerscentrum Landschap de Liereman, onthulden ook een nieuwe stiltesteen die samen met de drie andere stiltestenen het gebied mee markeert.

Voor wie geen genoeg kan krijgen van de rust en stilte lanceerden we ook een nieuwe stille wandeling (10 km) doorheen Landschap De Liereman. Benieuwd? De nieuwe folder met handige wandelkaart is gratis verkrijgbaar in het bezoekerscentrum en het Hofke van Chantraine. Op stap!

DOWNLOAD DE FOLDER VAN DE STILLE WANDELING

TOP