Bezoekerscentrum De Maten - De Slagmolen

In november 2020 kocht Toerisme Vlaanderen de historische Slagmolen aan, gelegen tussen de natuurgebieden De Maten en de Stiemerbeekvallei. Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie om de site, samen met Natuurpunt, opnieuw te doen heropleven! Een renovatie van de molen zodat deze terug maalvaardig wordt, staat momenteel op de agenda. Het begin van de werken is voorzien in 2024.
Zo kan deze plek, die altijd symbool stond voor het verenigen van mensen, opnieuw een warme welkom zijn voor Genkenaren, als bezoekerscentrum voor de omliggende waardevolle natuur.

In tussentijd baat Natuurpunt Genk een Buitenbar uit in de tuin van de Slagmolen, en dit elke woensdag, zaterdag én zondag tussen 13 en 17 uur.

De staat van het gebouw zelf is jammer genoeg nog niet toereikend om de binnenlocatie te openen. Maar kom gerust een koffie, Gageleer of limonade drinken in onze gezellig ingerichte tent of groene tuin en snuif de hartelijke sfeer van weleer op! Combineer je bezoek met een prachtige wandeling door De Maten, struin over de duinen en geniet van het water, gebruik het plankenpad langs de Stiemerbeekvallei richting het centrum van Genk, of kom iets drinken als tussenstop tijdens een fietstochtje door de Wijers, land van 1001 vijvers.

De vrijwilligers van Natuurpunt Genk staan te popelen om je te ontvangen en het wordt ongetwijfeld gezellig!

Mis niets. Schrijf je in op onze nieuwsbrief

In samenwerking met Toerisme Vlaanderen.

Vlaanderen is toerisme

ADRES: Slagmolenweg 76, 3600 GENK

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP