Over ons

In november 2020 kocht Toerisme Vlaanderen de historische Slagmolen aan, gelegen tussen de natuurgebieden De Maten en de Stiemerbeekvallei. Toerisme Vlaanderen heeft de ambitie om de site, samen met Natuurpunt, opnieuw te doen heropleven! Een renovatie van de molen zodat deze terug maalvaardig wordt, staat momenteel op de agenda. Het begin van de werken is voorzien in 2024.
Zo kan deze plek, die altijd symbool stond voor het verenigen van mensen, opnieuw een warme welkom zijn voor Genkenaren, als bezoekerscentrum voor de omliggende waardevolle natuur.

In tussentijd baat Natuurpunt Genk een Buitenbar uit in de tuin van de Slagmolen, en dit elke woensdag, zaterdag én zondag tussen 13 en 17 uur. Van juni t.e.m. september is de Buitenbar op zaterdagen & zondagen langer geopend, nl. van 13u30u tot 18u. Ook elke 1ste vrijdag van deze maanden zal de Buitenbar geopend zijn voor het publiek voor een speciale thema-avond. Meer info via https://fb.me/e/Vs3ZHE27.

De staat van het gebouw zelf is jammer genoeg nog niet toereikend om de binnenlocatie te openen. Maar kom gerust een koffie, Gageleer of limonade drinken in onze gezellig ingerichte tent of groene tuin en snuif de hartelijke sfeer van weleer op! Combineer je bezoek met een prachtige wandeling door De Maten, struin over de duinen en geniet van het water, gebruik het plankenpad langs de Stiemerbeekvallei richting het centrum van Genk, of kom iets drinken als tussenstop tijdens een fietstochtje door de Wijers, land van 1001 vijvers.

De vrijwilligers van Natuurpunt Genk staan te popelen om je te ontvangen en het wordt ongetwijfeld gezellig!

Zelf zin om ons te helpen bij het uitbaten van deze pop up? Neem zeker contact op via bc.dematen@natuurpunt.be en kom kennismaken met onze werking!

TOP