De Groene Vallei vormt een groene oase tussen Brussel, Mechelen en Leuven. Natuurpunt beheert er meer dan 500 ha beschermde natuur en er zijn reeds 50 km aan wandellussen.

Om het prachtige gebied Groene Vallei verder te verkennen, is het bezoekerscentrum Groene Vallei een ideale uitvalsbasis. Je vindt er (gratis) informatie, wandelkaartjes en de vrijwilligers van het centrum maken je graag wegwijs in deze prachtige streek. Opgelet, we zijn open op woensdag, zaterdag en zondag.

Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken natuurwandelingen en fietstochten. Je kan er allerlei (opgezette) dieren bewonderen of gewoon gezellig iets eten en/of drinken op het terras van Bar Bruis. Met de kinderen kan je terecht op de speelweide naast het bezoekerscentrum.

In de winkel van het bezoekerscentrum vindt je allerlei producten uit het Natuurpunt-gamma: degelijke voedersystemen, een assortiment voeder voor verschillende diersoorten of een leuke souvenir.

Onze natuurgebieden

Groene Vallei kaart

Vaste activiteiten

Elke derde zondag van de maand vertrekt er vanaf het bezoekerscentrum een gratis themawandeling met één van onze natuurgidsen. Start telkens om 10u behalve in mei, dan trekken we er extra vroeg op uit voor een vogelwandeling. Deelname gratis, inschrijven wel noodzakelijk.

Ga je liever op jezelf op stap? Dan is de Luisterwandeling een optie! Langs 5 verschillende stops vind je QR-codes waar Ann Reymen van Radio 2 en diverse experten je wegwijs maken in het Silsombos. Start en aankomst aan het bezoekerscentrum.

In de wintermaanden organiseren we tevens een reeks lezingen, onze "warme" winteravonden. Check website/facebook voor het programma. Deelname eveneens gratis, inschrijven noodzakelijk.

 

 

 

Verken het Silsombos met een avontuurlijke Snuitzak.

Wil jij met een plan in de hand en een 16-tal opdrachten het Silsombos tot in je kleinste teen beleven… Kom dan naar het bezoekerscentrum Groene Vallei en leen er een snuitzak uit. Voor 5 euro (cash ter plaatse) ben je de hele namiddag op stap met ouders, grootouders of vrienden en wordt je uitgedaagd om over bomen te klimmen, allerhande natuurelementen te zoeken, een schattendoos te verstoppen, genieten van wolken, …

Tijdens een genummerde wandeling van ca 2,2 km kan je aan de hand van leuke opdrachten de natuur ten volle ervaren…  Een loeppotje, voelzakjes, zoekkaarten, lintmeter, tekengerief... helpen jou daar bij.

Er zijn momenteel 5 snuitzakken beschikbaar.

Meebrengen: stevige wandelschoenen of laarzen, best lange broek (teken en muggen), in de zomer muggenmelk.   

Meer info bij Loredana Enachescu +32 479 77 06 76 of via mail: bc.groenevallei@natuurpunt.be of snuitgroenevallei@gmail.com

Openingsuren bezoekerscentrum: elke woensdag, zaterdag en zondag van 13u00 tot 17u00. Buiten deze uren kan je terecht bij Bar Bruis: geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:00. Op vrijdag open tot 22:00. Op maandag en dinsdag gesloten!
Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de activiteiten en nieuwigheden in De Groene Vallei.


Volg ons op facebook

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP