De Groene Vallei vormt een groene oase tussen Brussel, Mechelen en Leuven. Natuurpunt beheert er meer dan 500 ha beschermde natuur en er zijn reeds 50 km aan wandellussen.

Om het prachtige gebied Groene Vallei verder te verkennen, is het bezoekerscentrum Groene Vallei een ideale uitvalsbasis. Je vindt er (gratis) informatie, wandelkaartjes en de vrijwilligers van het centrum maken je graag wegwijs in deze prachtige streek. Opgelet, onze sluitingsdagen zijn maandag en dinsdag.

Vanuit het bezoekerscentrum vertrekken natuurwandelingen en fietstochten. Je kan er allerlei (opgezette) dieren bewonderen of gewoon gezellig iets eten en/of drinken op het terras van Bar Bruis. Met de kinderen kan je terecht op de speelweide naast het bezoekerscentrum.

In de winkel van het bezoekerscentrum vindt je allerlei producten uit het Natuurpunt-gamma: degelijke voedersystemen, een assortiment voeder voor verschillende diersoorten of een leuke souvenir.

Onze natuurgebieden

Groene Vallei kaart

Vaste activiteiten

Elke derde zondag van de maand vertrekt er vanaf het bezoekerscentrum een gratis themawandeling met één van onze natuurgidsen. Start telkens om 10u behalve in mei, dan trekken we er extra vroeg op uit voor een vogelwandeling. Deelname gratis, inschrijven wel noodzakelijk.

Ga je liever op jezelf op stap? Dan is de Luisterwandeling een optie! Langs 5 verschillende stops vind je QR-codes waar Ann Reymen van Radio 2 en diverse experten je wegwijs maken in het Silsombos. Start en aankomst aan het bezoekerscentrum.

In de wintermaanden organiseren we tevens een reeks lezingen, onze "warme" winteravonden. Check website/facebook voor het programma. Deelname eveneens gratis, inschrijven noodzakelijk.

Nieuwsbrief

Abonneer je op de nieuwsbrief, en blijf op de hoogte van de activiteiten en nieuwigheden in De Groene Vallei.


Volg ons op facebook

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP