Leuk voor kinderen

Ben jij een ravotter, verstopper, takkenruiter of boomhutmuiter? Hou je van spelen, rollen, vallen of lekker liggen in het gras?

Hier zit je goed! 

 Elke schoolvakantie organiseren we een supercoole activiteit voor kinderen tot 12 jaar. En helemaal gratis (tof voor de ouders). Hou onze agenda zeker in het oog. In de aanloop van een schoolvakantie verschijnt er telkens een leuke activiteit.

 Verken het Silsombos met een avontuurlijke snuitzak

Wil jij met een plan in de hand en een 16-tal opdrachten het Silsombos tot in je kleinste teen beleven… Kom dan naar het bezoekerscentrum Groene Vallei en leen er een snuitzak uit. Voor 5 euro (cash ter plaatse) ben je de hele namiddag op stap met ouders, grootouders of vrienden en word je uitgedaagd om over bomen te klimmen, allerhande natuurelementen te zoeken, een schattendoos te verstoppen, te genieten van wolken, …

Tijdens een genummerde wandeling van ca 2,2 km kan je aan de hand van leuke opdrachten de natuur ten volle ervaren…  Een loeppotje, voelzakjes, zoekkaarten, zoekkaarten, lintmeter, tekengerief... helpen jou daar bij.

Er zijn momenteel 5 snuitzakken beschikbaar.

Meebrengen: stevige wandelschoenen of laarzen, best lange broek (teken en muggen), in de zomer muggenmelk.   

Meer info bij Loredana Enachescu - 32 479 77 06 76 of via mail: bc.groenevallei@natuurpunt.be of snuitgroenevallei@gmail.com

Openingsuren bezoekerscentrum: elke woensdag, zaterdag en zondag van 13u00 tot 17u00. Buiten deze uren kan je terecht bij Bar Bruis: geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:00. Op vrijdag open tot 22:00. Op maandag en dinsdag gesloten! 

Wil je graag meer? In juli kan je een volledige week terecht rondom het bezoekerscentrum voor het Silsomrangerskamp. 

Pssst! Wil je nog meer? Kom dan eens met je volledige klas langs. Onze natuurgidsen staan klaar voor een boeiende ontdekkingstocht doorheen het Mysterieuze Silsombos of één van de andere prachtige gebieden in de Groene Vallei.

Nog meer van dat? Check this! www.natuurpunt.be/snuit

 

De zoektocht naar de blauwe bloem

TOP