Nieuws

snuitzak.jpg

snuitzak
© Loredan
 
 
 
Hé, natuurkind! Kom het Silsombos verkennen en beleven met een avontuurlijke Snuitzak. 
Wil jij met een plan in de hand en een 16-tal opdrachten het Silsombos tot in je kleinste teen beleven… Kom dan naar het bezoekerscentrum Groene Vallei en leen er een snuitzak uit. Voor 5 euro (cash ter plaatse) ben je de hele namiddag op stap met ouders, grootouders of vrienden en wordt je uitgedaagd om over bomen te klimmen, allerhande natuurelementen te zoeken, een schattendoos te verstoppen, genieten van wolken, …Tijdens een genummerde wandeling van ca 2,2 km kan je aan de hand van leuke opdrachten de natuur ten volle ervaren…  Een loeppotje, voelzakjes, zoekkaarten, zoekkaarten, lintmeter, tekengerief... helpen jou daar bij.Er zijn momenteel 5 snuitzakken beschikbaar.Meebrengen: stevige wandelschoenen of laarzen, best lange broek (teken en muggen), in de zomer muggenmelk.   
Meer info bij Loredana Enachescu - 32 479 77 06 76 of via mail: bc.groenevallei@natuurpunt.be of snuitgroenevallei@gmail.com
 

Openingsuren bezoekerscentrum: elke woensdag, zaterdag en zondag van 13u00 tot 17u00. Buiten deze uren kan je terecht bij Bar Bruis: geopend van woensdag tot en met zondag van 11:00 tot 18:00. Op vrijdag open tot 22:00. Op maandag en dinsdag gesloten!Nieuws
16 november 2023
Verenigingsnieuws

Leuke geschenken eindjaar

Op zoek naar een leuk geschenk voor Sint, Kerst of Nieuwjaar? En heb je een hart voor de natuur?

Nieuws
14 november 2023
Verenigingsnieuws

Knutselen voor de natuur

Afgelopen zondagnamiddag, op 12 november, was er weer een leuke mini workshop in het Bezoekerscentrum Groene Vallei georganiseerd door onze gedreven vrijwilligers.

Nieuws
19 oktober 2023
Verenigingsnieuws

Eéndaagse YOUCA-studentenjob bij het Bezoekerscentrum Groene Vallei

Op 19 oktober 2023 kwamen acht studtenten van middelbare scholen voor een dag bij het Bezoekerscentrum Groene Vallei werken. Ze hebben heel goed werk geleverd! Een groep werkte in de tuin (sneller dan verwacht….), een andere werkte in de winkel van het Bezoekerscentrum, en een groep schreef een verhaal in het bos voor gezinnen met jongere kinderen. Geniet van de mooie sfeerbeelden en het verhaal. Bedankt jongens voor jullie inzet en hopelijk tot volgend jaar met Youca!

Nieuws
02 maart 2021
Verenigingsnieuws

De Molenbeekvallei breidt uit

Op de grens van Herent en Kortenberg bouwt Natuurpunt het natuurgebied Molenbeekvallei uit. Het gebied maakt deel uit van De Groene Vallei, een oase van rust tussen de steden Leuven, Brussel en Mechelen. Het kenmerkt zich door een landschap van graslanden, bossen en open water. De variatie zorgt voor heel wat diversiteit. Recent kon er een waardevol perceel met een oppervlakte van 0.52 ha aangekocht worden. Dit werd mogelijk gemaakt door een belangrijke bijdrage van Pukka, het biologisch theemerk.

TOP