Bezoekerscentrum Grote Netewoud
Wendy Thys

Contactgegevens en bereikbaarheid

Het bezoekerscentrum is tijdelijk gesloten!

Het Totterpad staat nog steeds gedeeltelijk onder water. Maar om jullie toch te kunnen laten genieten, hebben onze vrijwilligers enkele rode omleidingspijlen voorzien zodat je toch met droge voeten terug aan het bezoekerscentrum geraakt. De speelnatuur aan het bezoekerscentrum is open voor publiek. Respecteer de afstandsregels en hou je aub aan de mondmaskerplicht op de speelnatuur.

Alle andere natuurgebieden zijn uiteraard alle dagen gratis en vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Kom je met de auto? Parkeer dan reglementair om parkeerboetes te vermijden. Gelieve niet op de fietspaden of op de privéparkings te parkeren wanneer de bedrijven of winkels in de buurt open zijn. Klik en bekijk onze parkeermogelijkheden.

Onze corona-huisregels op een rijtje:

 • Het dragen van een mondneusmasker is ALTIJD en overal VERPLICHT op de site en het Totterpad voor iedereen boven de 12 jaar. De politie houdt controles op de naleving hiervan.
 • Onze zitplaatsen zijn opgesteld met de nodige afstandsregels in acht genomen. Verplaats dus zelf geen stoelen en/of tafels en blijf in je bubbel.
 • Max. 4 volwassen personen per zitplaats.
 • Respecteer - ook al heb je een mondmasker op - de afstandsregel van (minimum) 1,5 meter.

Bovenal, gebruik je verstand, hou rekening met andere bezoekers en blijf vooral genieten van de natuur. Tot gauw!

Openingsuren bezoekerscentrum:

Wij zijn tijdelijk gesloten ter bestrijding van de coronapandemie.

Adres:

Watermolen 7
2450 Meerhout
014/21.34.50
bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

Bereikbaarheid:

Fietsers, wandelaars en leveranciers

Fiets of wandel je vanuit Meerhout-Centrum richting Mol via de Molenstraat, dan ga je niet over de brug van de Grote Nete maar sla je net voor de brug meteen rechts af. Zo kom je op de site De Watermolen. Let op, deze toegangsweg is verboden voor alle gemotoriseerd verkeer. Enkel leveranciers kunnen hier kort parkeren op de kleine priv√©parking om te laden en lossen. Fietsers vinden 20 meter verder, ter hoogte van het bezoekerscentrum een fietsparking. 

Openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer reist komt best via Geel, vanuit het treinstation is er een regelmatige busverbinding naar Meerhout-Centrum (Halte Markt dorp op het Marktplein) van waaruit het via de Violetstraat/Molenstraat minder dan 10 min. stappen is naar het bezoekerscentrum.

Je kan vanaf het station van Geel ook de aanlooproute volgen naar het wandelknooppuntennetwerk Landduinen vanwaar je dan verder kan wandelen in het Grote Netewoud. Het bezoekerscentrum is dan te bereiken via wandelknooppunt 66-67-38-37-36-35-95-92-86-85-71 (6,9 km). 

Met de auto

Neem de E313, afrit 24 (Mol/Meerhout/Diest) tot aan het Marktplein in Meerhout-Centrum. Vanuit het centrum volg je via de Molenstraat de richting van Mol. Na 700 meter rij je over de brug van de Grote Nete. Sla na 50 meter rechts af (richting Balen-Hulsen) en bemerk aan je linkerkant de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil. Van hieruit wandel je via een paadje 60 meter tot aan het Bezoekerscentrum.

Parkings in de buurt

Is de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil volzet dan kan je terecht op volgende nabij gelegen parkings:

 • Bibliotheek Meerhout, Gasthuisstraat 29 (7 min. wandelen)
 • Parking Eikenboomlaan, achter de kerk Centrum Meerhout (10 min. wandelen)

Op zaterdagen en zondagen kan u dankzij de sympathieke medewerking van de bedrijven Wilms nv en Mina Wafels nv gebruik maken van hun parkings:

 • Wilms nv: Molsebaan 20 (5 min. wandelen)
 • Wilms personeelsparking: Lil, linkerkant (5 min. wandelen)
 • Mina Wafels nv, Molsebaan 23 (5 min. wandelen)

Download hier je plannetje met alle parkeermogelijkheden in de buurt:

Parkeermogelijkheden bezoekerscentrum Grote Netewoud

Om parkeerboetes te vermijden, parkeer reglementair en volg de signalisatie ter plaatse a.u.b.


Waarom lid worden?

 • Bescherm de natuur
 • Ontvang jouw wandelgids
 • Krijg korting bij onze partners

TOP