Bezoekerscentrum Grote Netewoud
Wendy Thys

Contactgegevens en bereikbaarheid

Aangepaste openingstijden en veiligheidsmaatregelen i.v.m. Covid-19

Het bezoekerscentrum is elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag geopend van 11u tot 18u. Op woensdagnamidag kan je terecht van 13u tot 18u. Alle natuurgebieden en het Totterpad zijn uiteraard alle dagen gratis en vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Kom hier meer te weten over het Totterpad.

Onze vrijwilligers verwelkomen jullie met hun gekende enthousiasme in ons bezoekerscentrum! Om het voor iedereen aangenaam en veilig te houden, zetten we even onze huisregels op een rijtje voor jullie:

 • Draag ALTIJD een mondmasker op de site behalve wanneer je binnen je eigen bubbel aan tafel of op een bank zit.

 • Zet je bij aankomst op één van onze terrassen. Onze vrijwilligers komen je ter plaatse uitleg geven en bedienen. Onze zitplaatsen zijn opgesteld met de nodige afstandsregels in acht genomen. Verplaats dus zelf geen stoelen en/of tafels en blijf in je bubbel.

 • Max. 4 personen (uit je bubbel) per tafel, tenzij een gezelschap uit hetzelfde huishouden (max 10.)

 • Zittend consumeren is verplicht. Je kan zowel op het picknickeiland als op het terras aan de watermolen gaan zitten. Ook binnen in de watermolen zijn een beperkt aantal plaatsen op het gelijkvloers. Zijn alle plaatsjes bezet? Dan zijn we VOLZET. Graag zien we je dan op een later tijdstip terug.

 • Beperk je verplaatsingen zoveel mogelijk. Ga je naar het toilet, zoek je een wandelkaartje of wil je iets kopen uit onze Natuur.winkel, zet dan steeds je mondmasker op en hou je aan de éénrichtingsdoorstroming aangeduid met groene voetjes in het bezoekerscentrum. Ga je een praatje maken met iemand aan een andere tafel? Hou minstens 1,5 meter afstand en draag je mondmasker.

 • Alle personen ouder dan 12 jaar dienen zich te registreren (naam + e-mail of telefoonnummer). Dit gebeurt enkel in het kader van de opgelegde registratieplicht. Breng best je eigen balpen mee. Onze vrijwilligers begeleiden je hierin.

 • Ontsmet je handen vooraleer je ons bezoekerscentrum binnenkomt. Aan beide deuren staan onze originele pompulieren met handgel.

 • Respecteer - ook al heb je een mondmasker op - de afstandsregel van (minimum) 1,5 meter.

 • Betaal zoveel mogelijk elektronisch of contactloos.

Bovenal, gebruik je verstand, hou rekening met andere bezoekers en blijf vooral genieten van de natuur. Tot gauw!

Adres:

Watermolen 7
2450 Meerhout
014/21.34.50
bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

Bereikbaarheid:

Fietsers, wandelaars en leveranciers

Fiets of wandel je vanuit Meerhout-Centrum richting Mol via de Molenstraat, dan ga je niet over de brug van de Grote Nete maar sla je net voor de brug meteen rechts af. Zo kom je op de site De Watermolen. Let op, deze toegangsweg is verboden voor alle gemotoriseerd verkeer. Enkel leveranciers kunnen hier kort parkeren op de kleine privéparking om te laden en lossen. Fietsers vinden 20 meter verder, ter hoogte van het bezoekerscentrum een fietsparking. 

Openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer reist komt best via Geel, vanuit het treinstation is er een regelmatige busverbinding naar Meerhout-Centrum (Halte Markt dorp op het Marktplein) van waaruit het via de Violetstraat/Molenstraat minder dan 10 min. stappen is naar het bezoekerscentrum.

Je kan vanaf het station van Geel ook de aanlooproute volgen naar het wandelknooppuntennetwerk Landduinen vanwaar je dan verder kan wandelen in het Grote Netewoud. Het bezoekerscentrum is dan te bereiken via wandelknooppunt 66-67-38-37-36-35-95-92-86-85-71 (6,9 km). 

Met de auto

Neem de E313, afrit 24 (Mol/Meerhout/Diest) tot aan het Marktplein in Meerhout-Centrum. Vanuit het centrum volg je via de Molenstraat de richting van Mol. Na 700 meter rij je over de brug van de Grote Nete. Sla na 50 meter rechts af (richting Balen-Hulsen) en bemerk aan je linkerkant de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil. Van hieruit wandel je via een paadje 60 meter tot aan het Bezoekerscentrum.

Parkings in de buurt

Is de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil volzet dan kan je terecht op volgende nabij gelegen parkings:

 • Bibliotheek Meerhout, Gasthuisstraat 29 (7 min. wandelen)
 • Parking Eikenboomlaan, achter de kerk Centrum Meerhout (10 min. wandelen)

Op zaterdagen en zondagen kan u dankzij de sympathieke medewerking van de bedrijven Wilms nv en Mina Wafels nv gebruik maken van hun parkings:

 • Wilms nv: Molsebaan 20 (5 min. wandelen)
 • Wilms personeelsparking: Lil, linkerkant (5 min. wandelen)
 • Mina Wafels nv, Molsebaan 23 (5 min. wandelen)

Download hier je plannetje met alle parkeermogelijkheden in de buurt:

parkeermogelijkheden_site_bc_gnw.pdf

Waarom lid worden?

 • Bescherm de natuur
 • Ontvang jouw wandelgids
 • Krijg korting bij onze partners

TOP