Bezoekerscentrum Grote Netewoud
Wendy Thys

Contactgegevens en bereikbaarheid

Bezoekerscentrum Grote Netewoud

 

AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

EN VEILIGHEIDSMAATREGELEN IVM COVID-19 

 

Wij zijn elke donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag in juli en augustus open van 11u tot 18u. Op zaterdagavond blijven we open tot 23u en kan je op het terras genieten van een heerlijke zomeravond.

 

Onze vrijwilligers verwelkomen jullie met hun gekende enthousiasme in ons bezoekerscentrum! Om het voor iedereen aangenaam en veilig te houden hebben we de volgende maatregelen genomen:

 • Onze vrijwilligers bedienen u aan tafel. Geen selfservice! 
 • Wees welkom, neem plaats op het terras en één van onze medewerkers zal jouw bestelling komen opnemen en brengen. Wij rekenen op uw begrip en geduld bij het bestellen, we vergeten niemand maar hou er rekening mee dat het bij drukte wat langer kan duren vooraleer u van die heerlijke kop koffie of dat superfris bio-bier kan genieten.
 • Moet je binnen in het bezoekerscentrum zijn (elektronisch betalen, producten uit ons winkelaanbod, toiletbezoek), hou je dan aub altijd aan de duidelijk aangegeven éénrichtingsstroom: ingang via de zijdeur, uitgang via de hoofdingang.
 • Ontsmet je handen bij het binnenkomen aan onze ‘pompulier’ en hou minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Betaal bij voorkeur elektronisch of contactloos.
 • Enkel het toilet op het gelijkvloers is beschikbaar, de bovenverdieping is in zijn geheel niet toegankelijk.
 • Er is een maximum aantal bezoekers toegelaten op het gelijkvloers,  gelieve de aanwijzingen van onze medewerkers te respecteren.
 • Hou je aan alle geldende regelgevingen inzake het bestrijden van Covid-19

Bovenal, gebruik je verstand, hou rekening met andere bezoekers en blijf vooral genieten van de natuur. Tot gauw!

Adres:

Watermolen 7
2450 Meerhout
014/21.34.50
bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

Bereikbaarheid

Fietsers, wandelaars en leveranciers

Fiets of wandel je vanuit Meerhout-Centrum richting Mol via de Molenstraat, dan ga je niet over de brug van de Grote Nete maar sla je net voor de brug meteen rechts af. Zo kom je op de site De Watermolen. Let op, deze toegangsweg is verboden voor alle gemotoriseerd verkeer. Enkel leveranciers kunnen hier kort parkeren op de kleine privéparking om te laden en lossen. Fietsers vinden 20 meter verder, ter hoogte van het bezoekerscentrum een fietsparking. 

Openbaar vervoer

Wie met het openbaar vervoer reist komt best via Geel, vanuit het treinstation is er een regelmatige busverbinding naar Meerhout-Centrum (Halte Markt dorp op het Marktplein) van waaruit het via de Violetstraat/Molenstraat minder dan 10 min. stappen is naar het bezoekerscentrum.

Je kan vanaf het station van Geel ook de aanlooproute volgen naar het wandelknooppuntennetwerk Landduinen vanwaar je dan verder kan wandelen in het Grote Netewoud. Het bezoekerscentrum is dan te bereiken via wandelknooppunt 66-67-38-37-36-35-95-92-86-85-71 (6,9 km). 

Met de auto

Neem de E313, afrit 24 (Mol/Meerhout/Diest) tot aan het Marktplein in Meerhout-Centrum. Vanuit het centrum volg je via de Molenstraat de richting van Mol. Na 700 meter rij je over de brug van de Grote Nete. Sla na 50 meter rechts af (richting Balen-Hulsen) en bemerk aan je linkerkant de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil. Van hieruit wandel je via een paadje 60 meter tot aan het Bezoekerscentrum.

Parkings in de buurt

Is de bezoekersparking op de hoek van Molsebaan en Lil volzet dan kan je terecht op volgende nabij gelegen parkings:

 • Bibliotheek Meerhout, Gasthuisstraat 29 (7 min. wandelen)
 • Parking Eikenboomlaan, achter de kerk Centrum Meerhout (10 min. wandelen)

Op zaterdagen en zondagen kan u dankzij de sympathieke medewerking van de bedrijven Wilms nv en Mina Wafels nv gebruik maken van hun parkings:

 • Wilms nv: Molsebaan 20 (5 min. wandelen)
 • Wilms personeelsparking: Lil, linkerkant (5 min. wandelen)
 • Mina Wafels nv, Molsebaan 23 (5 min. wandelen)

Download hier je plannetje met alle parkeermogelijkheden in de buurt:

parkeermogelijkheden_site_bc_gnw.pdf

Waarom lid worden?

 • Bescherm de natuur
 • Ontvang jouw wandelgids
 • Krijg korting bij onze partners

TOP