Nieuws

Nieuws
17 december 2020
Verenigingsnieuws
Bever

Bever zet natuur op het goede pad door wandelpad onder water te zetten.

BALEN - Waterdichte wandelschoenen zijn altijd opportuun geweest in natuurgebied ‘Griesbroek’, maar sinds enkele maanden zijn stevige laarzen onontbeerlijk voor de bezoekers van het stukje Balense natuurpracht. De oorzaak? Een bever met grootse plannen!

Nieuws
17 december 2020
Verenigingsnieuws
De Vennen

Ambitieuze toekomstplannen voor natuurgebied De Vennen

BALEN - En zo ging - onder het dreigende oog van Corona - de lente én de zomer van 2020 voorbij. Veel plannen vielen in het water, maar toch werd er hard gewerkt aan de toekomst.

Nieuws
27 november 2020
Verenigingsnieuws

Haal een stukje van het Grote Netewoud in huis

Ook in coronatijden en nu ons bezoekerscentrum gesloten is, kan je de natuur steunen. Haal een geschenkmand van het Grote Netewoud in huis, of verras er iemand anders mee. Een unieke kans om allerlei lekkers uit het bio-assortiment van onze leverancier te proeven! Je kan kiezen uit 7 verschillende samenstellingen.

Nieuws
13 november 2020
Verenigingsnieuws
Gerenoveerde watermolen

Gerenoveerde watermolen in Grote Netewoud genomineerd voor Erfgoedprijs 2020.

MEERHOUT - De gerenoveerde watermolen die nu dienst doet als bezoekerscentrum van het Grote Netewoud is een van de zes genomineerden voor de provinciale Erfgoedprijs 2020.

Nieuws
18 september 2020
Verenigingsnieuws
opening speelnatuur

Nieuwe speelnatuur geopend!

MEERHOUT - Op woensdag 16 september jongstleden opende Natuurpunt, samen met de gemeente Meerhout en een groot aantal enthousiaste kinderen, de heringerichte vijver en speelnatuur aan bezoekerscentrum Grote Netewoud. Na de opening van het Totterpad en de renovatie van de 17de eeuwse watermolen vormt de aanleg van een robuuste brok speelnatuur samen met de ecologisch herstelde vijver, het sluitstuk van een integrale herinrichting van de watermolensite van Meerhout.

Nieuws
10 april 2020
Verenigingsnieuws

Steun vanuit alle hoeken voor de renovatie van de oude watermolen

MEERHOUT - Bedrijven en ondernemingen uit de buurt van het nieuwe bezoekerscentrum in Meerhout ondersteunen het renovatieproject.

Nieuws
11 augustus 2017
Verenigingsnieuws

Grote Netewoud verwelkomt voor het eerst Zwarte ooievaar

BALEN - In het Griesbroek, een onderdeel van het Grote Netewoud, werd een foeragerende Zwarte ooievaar gezien. Het gaat om de eerste waarneming in het gebied. “Deze zeldzame broer van de gewone Ooievaar is een ambassadeur van robuuste valleinatuur. Zijn korte bezoek is een compliment voor het werk dat de vrijwilligers en het LIFE-team hier de voorbije jaren geleverd hebben”, zegt Manu Büscher van Natuurpunt.

Nieuws
21 juni 2017
Natuurbericht
Braamparelmoervlinder

Tropisch weer brengt zeldzame Braamparelmoervlinder naar het Grote Netewoud

In het Grote Netewoud bij Balen is afgelopen weekend een Braamparelmoervlinder gespot. Dat werd gemeld via www.waarnemingen.be door Robin en Mon Rotsaert. Het gaat nog maar om de tweede locatie in Vlaanderen waar de vlindersoort gezien werd, en de eerste voor de provincie Antwerpen. De zuidelijke soort profiteert van de klimaatopwarming, en van de tropische temperaturen.

Nieuws
15 juli 2016
Verenigingsnieuws

40 schapen werken aan meer natuur in het Grote Netewoud

GEEL, MEERHOUT - Wie komt wandelen in de Belse heide, een deelgebied van Het Grote Netewoud, kan er voortaan een groep van 40 schapen tegen het lijf lopen. De dieren zullen de vrijwilligers van Natuurpunt Geel-Meerhout helpen om de Belse heide te onderhouden.

Nieuws
22 juni 2016
Verenigingsnieuws

De bever is terug in het Grote Netewoud

Er is een bever opgedoken in het Grote Netewoud, een natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeentes Balen, Meerhout, Mol en Geel in de provincie Antwerpen. “Doordat we verschillende stukjes natuur met elkaar gaan verbinden, wordt dit gebied een echte aantrekkingspool voor de bever en wie weet ooit ook de otter”, aldus Manu Büscher van Natuurpunt, die er een Europees LIFE-project coördineert.

TOP