10 april 2020
Verenigingsnieuws

Steun vanuit alle hoeken voor de renovatie van de oude watermolen

MEERHOUT - Bedrijven en ondernemingen uit de buurt van het nieuwe bezoekerscentrum in Meerhout ondersteunen het renovatieproject.

11 augustus 2017

Grote Netewoud verwelkomt voor het eerst Zwarte ooievaar

BALEN - In het Griesbroek, een onderdeel van het Grote Netewoud, werd een foeragerende Zwarte ooievaar gezien. Het gaat om de eerste waarneming in het gebied. “Deze zeldzame broer van de gewone Ooievaar is een ambassadeur van robuuste valleinatuur. Zijn korte bezoek is een compliment voor het werk dat de vrijwilligers en het LIFE-team hier de voorbije jaren geleverd hebben”, zegt Manu Büscher van Natuurpunt.

21 juni 2017
Natuurbericht
Braamparelmoervlinder

Tropisch weer brengt zeldzame Braamparelmoervlinder naar het Grote Netewoud

In het Grote Netewoud bij Balen is afgelopen weekend een Braamparelmoervlinder gespot. Dat werd gemeld via www.waarnemingen.be door Robin en Mon Rotsaert. Het gaat nog maar om de tweede locatie in Vlaanderen waar de vlindersoort gezien werd, en de eerste voor de provincie Antwerpen. De zuidelijke soort profiteert van de klimaatopwarming, en van de tropische temperaturen.

15 juli 2016

40 schapen werken aan meer natuur in het Grote Netewoud

GEEL, MEERHOUT - Wie komt wandelen in de Belse heide, een deelgebied van Het Grote Netewoud, kan er voortaan een groep van 40 schapen tegen het lijf lopen. De dieren zullen de vrijwilligers van Natuurpunt Geel-Meerhout helpen om de Belse heide te onderhouden.

22 juni 2016

De bever is terug in het Grote Netewoud

Er is een bever opgedoken in het Grote Netewoud, een natuurgebied dat zich uitstrekt over de gemeentes Balen, Meerhout, Mol en Geel in de provincie Antwerpen. “Doordat we verschillende stukjes natuur met elkaar gaan verbinden, wordt dit gebied een echte aantrekkingspool voor de bever en wie weet ooit ook de otter”, aldus Manu Büscher van Natuurpunt, die er een Europees LIFE-project coördineert.