Totterpad
Wim Dirckx

Totterpad

Ook in corona-tijden is het Totterpad gratis en vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Hou minstens 1,5 meter afstand van andere wandelaars en zet je mondmasker op. Laat alle banken en tafels staan aub. Deze zijn zodanig opgesteld om de 'social distancing' te garanderen. Laat geen afval achter, neem dit terug mee naar huis of sorteer het in de daarvoor voorziene vuilbakken.

- - - - - - - -

Bernard de bever woont in zijn beverburcht naast het bezoekerscentrum. Als hij op een ochtend wakker wordt, merkt hij onbekende pootafdrukken rond zijn burcht. Hij besluit op zoek te gaan naar de maker van die vreemde sporen. Onderweg ontmoet hij verschillende vriendjes en moet hij over een boomstambrug lopen, in een vogelnest kruipen, een totterparcours afleggen en nog veel meer.

Het Totterpad is een avontuurlijk wandelpad van 1,6 km voor kinderen van 3 tot 12 jaar dat vertrekt en aankomt aan het bezoekerscentrum. Het pad loopt via de Grote Nete tot in het kleine natuurgebied De Vloyen. Je passeert er langs een boomstambrug,  houten balkjes, wilgentunnels en een vogelkooi op drie meter hoogte, waar je in kan klimmen. De wandellus is een natuurlijk speelparadijs voor al wie jong is of zich nog jong genoeg voelt. Maar pas op dat je niet ‘tottert’ (‘valt’) of net wel, want je vuil maken is hier heel ok!

Je kan als gezin al spelend en ravottend het pad gewoon wandelen of je kan aan de hand van een plannetje samen op ontdekkingstocht langs het Totterpad met leuke doe-opdrachten. Kinderen gaan dan op stap met Bernard de bever die op zoek is naar de "dader" die sporen rond zijn beverburcht heeft gemaakt.

Praktisch:

  • Start en einde: Bezoekerscentrum Grote Netewoud, Watermolen 8, 2450 Meerhout
  • Je kan je gratis wandelplannetje met zoektocht en doe-opdrachten oppikken in het bezoekerscentrum of aan het infobord aan de burcht van Bernard de bever.
  • Het pad is niet verhard en kan soms nat en modderig zijn. Avontuurlijke schoenen of laarzen zijn net als speelkledij aanbevolen.
  • Het wandelpad is niet rolstoeltoegankelijk.
  • Wie over een stevige buggy beschikt en er niet voor terugdeinst om deze over een boomstambrug te dragen kan op eigen risico in de drogere periodes de wandeling met buggy doen. Een draagzak voor de allerkleinsten is wellicht handig.
  • In het bezoekerscentrum kan je tijdens de openingsuren een drankje of snackje verkrijgen en buiten zijn picknicktafels te vinden.

Het Totterpad is een initiatief van Natuurpunt en Life Grote Netewoud, met steun van Toerisme Vlaanderen, gemeente Meerhout, ANB en regionaal landschap Kleine en Grote Nete.

Het pad biedt een klein voorsmaakje van wat je mag verwachten in het Grote Netewoud. Zin in meer? Download hieronder de wandelgids 'Ontdek het Grote Netewoud' met 9 leuke wandelingen voor het hele gezin.

TOP