Leuk voor kinderen

Binnen en buiten

In de cafetaria is er een kinderhoekje voorzien met allerlei puzzels, boekjes en krijtborden.

Onze tuin zijn we educatief en belevingsgericht in aan het richten. Momenteel hebben we een wilgendorpje dat bestaat uit 3 grote wiglo's, waar je je lekker in kunt verstoppen. In het bosje is er een groot vogelnest, ideaal om vogels te spotten en om foto's te maken. Er zijn ook wilde bloementuinen en meerdere bijenhotels!

In de toekomst komen er nog meer belevingselementen bij, zoals een buitenklasje, een blote voetenpad, stapstenen over de vijver en 2 kampen in het bosje,...

Ook de Wilde Buitendingenactiviteitenbordjes zijn te vinden in onze tuin, zoals: maak de mooiste natuurfoto, versier je haar met bloemen, stap door een beekje, geniet van je eigen rustplek in de natuur en knuffel een boom. Ga op zoek naar deze bordjes en maak er een leuke foto van. Insturen kan je doen via bc.hageven@natuurpunt.be. Meer info vind je hier: https://www.natuurpunt.be/50dingen

Jong Natuurpunt Neerpelt (JNN)

Elke maand is er tevens een jeugdactiviteit voorzien door JNN (Jong Natuurpunt Neerpelt). Ze noemen zich zelf 'de natuurvriendjes'. Samen met meerdere vrijwilligers voorzien wij een programma op maat van kinderen van 8 tot 12 jaar. Vanaf 6 jaar is ook het ook mogelijk om mee te doen, maar dan mits ouderlijke begeleiding.

Schrijf je in voor onze kindernieuwsbrief en wordt zo als eerste op de hoogte gebracht van alle leuke activiteiten voor kinderen in het Hageven.
Laat hier je mailadres achter.

Word JNN vrijwilliger!

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers met een hart voor kinderen!

We verwachten dat je goed met kinderen om kunt, dat je samen met hen wilt beleven, ervaren en ontdekken. Natuurlijk is het belangrijk dat je hen goed kunt begeleiden en dat je een affiniteit hebt met de natuur! We komen één keer samen per maand om de maandelijkse activiteit op voorhand af te stellen.

Wat bieden wij jou? Een vrolijke en toffe sfeer met warme mensen en verschillende vrijwilligersbijeenkomsten per jaar. Cursussen bieden we je gratis aan.

Interesse? Klik dan hier!

Ook voor scholen

Voor scholen zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst zijn er educatieve materialen die gratis uit te lenen zijn, zoals een chemische & biologische waterset en materiaal voor een kriebeldiertjesonderzoek. Verder hebben wij gidsen beschikbaar die jullie kunnen rondleiden en begeleiden in het Hageven. Er zijn verschillende thema's en pakketten mogelijk.

Download hier onze educatieve folder voor meer informatie over onze pakketten.

TOP