Knotwilgen in de ochtendnevel
Jeroen Mentens - Vilda

Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied

Aan de rand van Mechelen vind je het bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, vlak bij de Dijle in Muizen. Dit is de ideale start voor natuurwandelingen in de Beneden-Dijlevallei. Het Mechels Broek en de Barebeekvallei liggen vlakbij. Voor een langere wandeling neem je de verbindinsgroute naar Mispeldonk of combineer je verschillende lussen. Gekleurde Natuurpuntpijltjes wijzen je de weg.

Kom voor je op tocht vertrekt 'binnen even kijken om buiten meer te zien’. Je vindt er gratis wandelfolders en er lopen verschillende speurtochten voor gezinnen. 

Ga op stap en geniet van de natuur

  • Mechels Broek

Met bewegwijzerde wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut geniet je in het Mechels Broek van een uniek stukje wildernis vlakbij de stad. De grote waterplas met rietkragen en zeggevelden, de talrijke sloten, struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan zoals blauwborst, ijsvogel, rietzanger of kuifeend. In de winter is het broek een heuse internationale luchthaven voor vogels die komen overwinteren op de vijvers.

  • Barebeekvallei

Dit gebied ligt aan de monding van de Barebeek in de Dijle. Tussen vochtige weilanden, ruigtes en akkers ontdek je waarom de Op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen?

Zin in een fijne lentewandeling met dat tikkeltje meer? Tot 24 mei kan je nog op Barebeekschattenjacht, een zoektocht op kindermaat in de Barebeekvallei in Muizen. Hiermee steun je Expeditie Natuurpunt. De opbrengst van deze avonturentocht gaat volledig naar de Barebeekvallei.

  • Mispeldonk

Mispeldonk ligt tussen Muizen en het centrum van Bonheiden. Het is een bijzonder gevarieerd natuurgebied met schrale graslanden, hooiweiden met houtkanten, vochtige loofbosjes en herstelde heidegebiedjes. Door dat landschap meandert de Boeimeerbeek.

 

Schrijf je hier in voor de activiteitenflits van Natuurpunt Mechels Rivierengebied.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP