Knotwilgen in de ochtendnevel
Jeroen Mentens - Vilda

Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied

Aan de rand van Mechelen vind je het bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, vlak bij de Dijle in Muizen. Dit is de ideale start voor natuurwandelingen in de Beneden-Dijlevallei. Het Mechels Broek en de Barebeekvallei liggen vlakbij. Voor een langere wandeling neem je de verbindinsgroute naar Mispeldonk of combineer je verschillende lussen. Gekleurde Natuurpuntpijltjes wijzen je de weg.

Kom voor je op tocht vertrekt 'binnen even kijken om buiten meer te zien’. Haal je gratis wandelfolder of koop een leuke speurtocht om op stap te gaan met de kinderen. je kan er ook een lekker biosapje drinken.

Met bewegwijzerde wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut geniet je in het Mechels Broek van een uniek stukje wildernis vlakbij de stad. De grote waterplas met rietkragen en zeggevelden, de talrijke sloten, struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan zoals blauwborst, ijsvogel, rietzanger of kuifeend. In de winter is het broek een heuse internationale luchthaven van vogels. Vele soorten eenden en watervogels overwinteren dan in grote aantallen op de vijvers.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP