Knotwilgen in de ochtendnevel
Jeroen Mentens - Vilda

Bezoekerscentrum is terug open. 

Bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied

Plannen om dit weekend de natuur in te trekken? Groot gelijk! Alleen: het voorbije weken was het echt een overrompeling van auto's aan de ingang van het Mechels Broek. 

Daarom worden dit weekend alle auto's daar doorverwezen naar de parking van De Nekker, Spuibeekstraat, Mechelen

Vier gouden tips:

- Kom met de fiets!

- Of neem het openbaar vervoer (op 10 minuten loopafstand ligt het station van Muizen. Je kan ook stadsbus 3 nemen aan het station van Mechelen en afstappen aan halte Brugstraat)

- Geraak je er toch niet zonder auto? Rij dan liefst meteen naar De Nekker of gebruik de randparkings op het Dorpsplein, aan het station of het kerkhof in Kerkenbos ipv de smalle Muizenhoekstraat.

- Doe eens gek en ga op stap in een ander leuk natuurgebied in het Mechelse

 

Aan de rand van Mechelen vind je het bezoekerscentrum Mechels Rivierengebied, vlak bij de Dijle in Muizen. Dit is de ideale start voor natuurwandelingen in de Beneden-Dijlevallei. Het Mechels Broek en de Barebeekvallei liggen vlakbij. Voor een langere wandeling neem je de verbindinsgroute naar Mispeldonk of combineer je verschillende lussen. Gekleurde Natuurpuntpijltjes wijzen je de weg.

Kom voor je op tocht vertrekt 'binnen even kijken om buiten meer te zien’. Gratis wandelfolder verkrijgbaar. 

Met bewegwijzerde wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut geniet je in het Mechels Broek van een uniek stukje wildernis vlakbij de stad. De grote waterplas met rietkragen en zeggevelden, de talrijke sloten, struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan zoals blauwborst, ijsvogel, rietzanger of kuifeend. In de winter is het broek een heuse internationale luchthaven voor vogels die komen overwinteren op de vijvers.

Schrijf je hier in voor het E-zine van Natuurpunt Mechels Rivierengebied.

Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP