Natuurgebieden

Ga op stap en geniet van de natuur

Kom voor je op tocht vertrekt even langs bij het bezoekerscentrum. Je vindt er gratis wandelfolders en er lopen verschillende speurtochten voor gezinnen. Meer info vind je hier.

Mechels Broek

Met bewegwijzerde wandelpaden, een uitkijktoren en een vogelkijkhut geniet je in het Mechels Broek van een uniek stukje wildernis vlakbij de stad. De grote waterplas met rietkragen en zeggevelden, de talrijke sloten, struiken en bosjes trekken vele soorten vogels aan zoals blauwborst, ijsvogel, rietzanger of kuifeend. In de winter is het broek een heuse internationale luchthaven voor vogels die komen overwinteren op de vijvers.

Barebeekvallei

Dit gebied ligt aan de monding van de Barebeek in de Dijle. Tussen vochtige weilanden, ruigtes en akkers ontdek je waarom de Op zoek naar een leuke activiteit met de kinderen?

Mispeldonk

Mispeldonk ligt tussen Muizen en het centrum van Bonheiden. Het is een bijzonder gevarieerd natuurgebied met schrale graslanden, hooiweiden met houtkanten, vochtige loofbosjes en herstelde heidegebiedjes. Door dat landschap meandert de Boeimeerbeek.

 

Hieronder vind je de natuurgebiedspagina met wandel- en fietsroutes die aan het bezoekerscentrum starten.

Meer info over de andere natuurgebieden die Natuurpunt Mechels Rivierengebied beheert, vind je HIER.

 

TOP