Corona-proof activiteiten

Kustsafari

Fietsen in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt BlankenbergeDeze zomer ontdek je vanop de fiets de mooiste en stilste plekjes van de kust. De Kustsafari biedt in juli en augustus gratis begeleide zomertochten aan tussen Knokke en De Panne. Een kustgids leidt je langs verborgen natuurpareltjes en vertelt enkele verhalen over het woelige verleden van het hinterland.

Geniet in de Uitkerkse Polder van weilanden tot aan de horizon, omzoomd met rietkragen en een overvloed aan water. Het uitgestrekte polderlandschap is een trekpleister voor vele vogels. Ontdek deze natuurpracht en kom helemaal tot rust. Laat je onderweg verrassen door de geschiedenis van dit unieke natuurgebied.

MAXIMUM 15 DEELNEMERS per fietstocht

INSCHRIJVEN VERPLICHT - Klik hieronder op de datum van jouw keuze en schrijf je in. Vul voor elke deelnemer een nieuw inschrijvingsformulier in.

Wanneer kan je mee op Kustsafari in de Uitkerkse Polder?

Praktische info

• Afspraak om 9u45 aan bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, Blankenberge; start stipt om 10u
  • Breng je eigen fiets, verrekijker, dorstlesser en mondmasker mee
  • Kinderen kunnen mee vanaf 12 jaar
  • Totale fietsafstand en duur: 16 km – ca. 2.30 uur

De Kustsafari is een organisatie van de provincie West-Vlaanderen in samenwerking met de bezoekerscentra Duinpanne, Raversyde, Uitkerkse Polder (Natuurpunt Blankenberge), Zwin Natuur Park en Westtoer.

Bekijk het volledige aanbod van de Kustsafari en eventuele updates over verplichte coronamaatregelen voor deze activiteiten op www.dekust.be/kustsafari

Contact voor de Kustsafari in de Uitkerkse Polder: uitkerksepolder@natuurpunt.be

Schatten van Vlieg in de Uitkerkse Polder: hoor jij wat ik hoor?

Schatten van Vlieg © PubliqGa op schattenjacht langs het Kievitspad (1 km) in de Uitkerkse Polder. Families met kinderen tussen 3 en 12 jaar kunnen de hele zomervakantie meedoen met de zoektocht. Volg jij ook het geluidenparcours en kan jij de schatkist openen? Kraak de code met luisterrijke opdrachten, open de schat en krijg een leuke beloning!

INSCHRIJVEN VERPLICHT - Vul het inschrijfformulier in per persoon:

Meebrengen:

• smartphone: om QR-codes te scannen onderweg
  • uitprint van het opdrachtenparcours (>> Klik om printvriendelijke versie te downloaden;
    geen uitprint te verkrijgen op startplaats)
  • schrijfgerief: om sleutelvragen te beantwoorden en de code te ontcijferen
  • verrekijker: is handig, maar niet echt nodig
  • 5 verschillende materialen uit de natuur (per persoon): nodig voor opdracht 4!

> Bijvoorbeeld: steentjes – schelpen – bladeren – zaden – noten – takjes - …
    > Let op: Neem enkel losse natuurlijke materialen, je mag van Vlieg niets plukken!
    > Belangrijk: Toon de materialen nooit aan elkaar.
    > Tip: Verzamel ze stiekem voor je bezoek.

Deelnemen kan van 1 juli tot en met 31 augustus, maar enkel tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum Uitkerkse Polder! Onze vrijwilligers bewaken er de schat.

Afspraak in het bezoekerscentrum: Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge
Aangepaste openingstijden: woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13u30 tot 17u30. (*)

(*) Opgelet! Wegens de coronapandemie kunnen openingstijden afwijken door aan- of afwezigheid van voldoende vrijwilligers voor onthaal. Dank voor uw begrip. Bekijk voor je bezoek zeker de actuele openingstijden!