Teambuilding organiseren

Teambuilding in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt Blankenberge

Welkom in Blankenberge voor een Natuur.Teambuilding. Samen met Natuurpunt Blankenberge kunnen jullie, als team, de natuur zowel actief als ontspannen ontdekken. Wij organiseren een volledige of halve dag met keuze uit beheerwerk, natuur clean-up of een gegidste wandeling, eventueel ook voorzien van catering. Afsluiten doen we met een "wrap-up" van de dag en een drankje.

Als jullie kiezen voor een halve dag Natuur.Teambuilding, reiken we graag ideeën aan om bij één van onze partner-organisaties jullie dag te vervolledigen. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan een boottocht op zee, een bezoek aan een authentiek vissershuisje of een stranduitstap. Bekijk onze partner-attracties.

Natuurpunt is een onafhankelijke vrijwilligersorganisatie. Onbetaalde vrijwilligers verzorgen ons natuurbeheer en onthaal van bezoekers. Een Natuur.Teambuilding is een fondsenwervende activiteit. De opbrengst wordt 100% geïnvesteerd in onze natuurgebieden bij Blankenberge:
de Uitkerkse Polder en De Fonteintjes.

PDF icon Download printversie van onze teambuilding brochure (1 MB).

Contacteer ons: uitkerksepolder@natuurpunt.be

Bekijk ons aanbod:

Beheerwerk - Natuur clean-up
Op stap met een natuurgids
Halve dag formule
Volledige dag formule
Praktische info & reservatie
Betalingsvoorwaarden

Beheerwerk - Natuur clean-up

Beheerwerk in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt Blankenberge

Natuurpunt beschermt natuur en biodiversiteit als basis van een duurzame samenleving.
In Blankenberge streven we naar topnatuur binnen handbereik van de dichtbevolkte woonkernen aan de Kust. De Uitkerkse Polder en De Fonteintjes behoren tot het Europees netwerk van beschermde natuurgebieden: het Natura 2000-netwerk. Dankzij die Europese erkenning krijgen we de nodige steun voor natuurbescherming én -herstel. Aanvullend voeren we een natuurvriendelijk beheer, in de Uitkerkse Polder doen we dat samen met de lokale landbouwers.

Tijdens de Natuur.Teambuilding helpen jullie mee aan dit natuurbeheer. In overleg en onder begeleiding van onze vrijwilligers verdelen we de taken. Elke taak, hoe klein ook, is van grote waarde voor de natuur.

Natuur clean-up © Natuurpunt Blankenberge

Beheerwerk kan het volgende inhouden:

 • helpen bij het maaien van riet of bij het knotten (snoeien, takken wegdragen, stapelen)
 • zwerfafval opruimen in de polder, in de duinen of op het strand 

Hou rekening met de locatie en de aard van de beheerwerken. Deze zijn afhankelijk van de noden, seizoenen en weersomstandigheden. Natuurpunt Blankenberge voorziet de nodige werkmaterialen, alsook werkhandschoenen.

Meebrengen: warme werkkledij en laarzen of stevige schoenen. Reservekledij is aangeraden.

Top^

Op stap met een natuurgids

De geleide wandeling gaat door in één van onze natuurgebieden: de Uitkerkse Polder of De Fonteintjes. Een geleide wandeling duurt ongeveer 2u(30). Iedere gids legt zijn eigen accent, maar je kan een thema aangeven dat extra aandacht mag krijgen, bijvoorbeeld: vogels, kruiden, geschiedenis, …

Meebrengen: warme wind- en regendichte kledij en stevige schoenen.

Fietsen in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt Blankenberge

UITKERKSE POLDER 

Weilanden tot aan de horizon, een overvloed aan water, een uitzonderlijke natuurpracht en bovenal rust: de Uitkerkse Polder is uniek. Het open polderlandschap is een trekpleister voor vele zeldzame vogels.

Afspraakplaats: bezoekerscentrum met gratis parking en cafetaria, Kuiperscheeweg 20, Blankenberge.

Kies uit:

 • Natuurwandeling (kennismaking natuurgebied)
 • Fietstocht (kennismaking natuurgebied en geschiedenis)
 • Kom tot rust in de natuur (max. 15 personen, 1 beschikbare gids)
   

Strandwandeling © Natuurpunt Blankenberge

DE FONTEINTJES met optie STRANDWANDELING 

Verken de duinengordel met zoetwaterplassen tussen Blankenberge en Zeebrugge. Tip: combineer met een strandwandeling (ook apart te reserveren).

Afspraakplaats: ingang tegenover de tramhalte Duinse Polders en Corsendonk Hotel Duinse Polders (gps: A. Ruzettelaan 195, Blankenberge). Gratis parkeren langs de Kustlaan tussen Blankenberge en Zeebrugge.

 

Top^

Knotten en snoeien in de Uitkerkse Polder © Natuurpunt Blankenberge

Halve dag formule

Kies uit:

 • Natuurbeheerwerk
 • Natuur clean-up
 • Geleide wandeling of fietstocht met natuurgids

Prijs:

€ 50 per persoon met een minimum van € 500 voor een halve dag. 
Prijs exclusief BTW.

Inbegrepen:

 • Organisatie, begeleiding, verzekering, materiaalgebruik
 • Ontvangst met koffie/thee (*) of bio-fruitsap, bio-tussendoortje, alle niet-alcoholische dranken tijdens de activiteit, 1 drankje naar keuze (*) aan het eind van de dag

Niet inbegrepen:

Vervoer en vervoerkosten, catering (lunch)

Cateringopties lunch:

 • Broodjesmaaltijd met 2 drankjes, keuze uit: soep (*), koffie/thee (*), biofruitsap of water (richtprijs € 20 per persoon)
 • Eigen meegebrachte picknick met drank volgens kaart cafetaria bezoekerscentrum

(*) Warme dranken en alcoholische dranken enkel mogelijk in cafetaria bezoekerscentrum, Kuiperscheeweg 20, Blankenberge.

Extra cateringopties zijn bespreekbaar.

Top^

Beheerwerken © Natuurpunt Blankenberge

Volledige dag formule

Een volledige dag Natuur.Teambuilding is niet hoeven te kiezen tussen actie en ontspanning.
Jullie gaan een halve dag op verkenning met een ervaren natuurgids in één van onze natuurgebieden. De andere halve dag steken jullie de handen uit de mouwen met natuurbeheerwerk en helpen jullie letterlijk de natuur. Uiteraard kunnen jullie ook voluit voor een volledige dag natuurbeheerwerk of natuur clean-up gaan.

Een dagprogramma ziet er als volgt uit:

 • Voormiddag: geleide wandeling of werken in de natuur
 • Lunch
 • Namiddag: werken in de natuur of geleide wandeling

Picknickterras Uitkerkse Polder © Natuurpunt Blankenberge

Prijs:

€ 80 per persoon met broodjeslunch, met een minimum van € 800 voor een volledige dag.
Twee drankjes inbegrepen in de lunch, keuze uit: soep (*), koffie/thee (*), biofruitsap of water

Andere catering is bespreekbaar.

€ 60 per persoon met eigen meegebrachte picknick, met een minimum van € 800 voor een volledige dag. Dranken bij picknick volgens kaart cafetaria bezoekerscentrum.

Prijzen exclusief BTW.

Inbegrepen:

 • Organisatie, begeleiding, verzekering, materiaalgebruik
 • Ontvangst met koffie/thee (*) of bio-fruitsap, bio-tussendoortje, alle niet-alcoholische dranken tijdens de activiteit, 1 drankje naar keuze (*) aan het eind van de dag

Niet inbegrepen:

Vervoer en vervoerkosten

(*) Warme dranken en alcoholische dranken enkel mogelijk in cafetaria bezoekerscentrum, Kuiperscheeweg 20, Blankenberge.

Top^

Praktische info & reservatie

 • Voor een vlotte planning en organisatie, stuur je de reservatieaanvraag ten minste vier weken voor de geplande datum naar ons contactadres: uitkerksepolder@natuurpunt.be
 • Maximum aantal personen: 30. Vanaf 15 personen wordt de groep in twee gesplitst: terwijl de ene groep beheerwerken uitvoert, geniet de tweede groep van een geleide wandeling en omgekeerd. 
 • Een Natuur.Teambuilding gaat enkel door op weekdagen, niet in het weekend of op feestdagen.
 • Om praktische redenen geven we de voorkeur aan catering in onze cafetaria van bezoekerscentrum Uitkerkse Polder, Kuiperscheeweg 20, 8370 Blankenberge.
 • Vervoer van en naar de natuurgebieden en het bezoekerscentrum is zelf te voorzien.
 • Het natuurgebied voor beheerwerken wordt door onze conservator gekozen en is afhankelijk van de noden, weersomstandigheden en seizoen.

Top^

Betalingsvoorwaarden

De betaling dienen we uiterlijk 14 dagen voor de dag van de Natuur.Teambuilding te ontvangen op BE38 7755 8905 7072.
Met vermelding: ‘Natuur.teambuilding + datum van de teambuilding + naam bedrijf/organisatie’. Indien jullie een factuur wensen, mail jullie facturatiegegevens door naar uitkerksepolder@natuurpunt.be.

Wanneer de Natuur.Teambuilding meer dan 4 werkdagen op voorhand wordt geannuleerd, wordt een annuleringskost van € 25 aangerekend. Bij een annulering van 4 werkdagen op voorhand, of minder, wordt het volledige bedrag aangerekend.

Top^

TOP