Zin om allerlei dieren en planten in het Meetjesland te bestuderen? Kijk dan verder op deze website van onze werkgroep of neem contact op.

We inventariseren onder ander de fauna en flora van de Meetjeslandse Natuurpunt natuurreservaten, waarvan hieronder een aantal gebieden zijn opgelijst.

Ook het Drongengoed, Het Leen, de Lembeekse bossen, Bellebargiebos, Hooggoedbos en andere natuurgebieden in het Meetjesland kunnen regelmatig een bezoek van onze werkgroepen verwachten voor inventarisatie. 

Activiteiten Plantenwerkgroep

Alle wandelingen gaan door op dinsdagavonden (verzamelen om 19u15 op de plaats van afspraak).

Voor de agenda zie website Plantenwerkgroep: 

Activiteiten Paddenstoelenwerkgroep

Vanaf dit jaar (2023) gaan onze begeleide inventarisatietochten door iedere vrijdagnamiddag om 14 u in de zomertijd en om 13u30 in de wintertijd. 

De tocht wordt echter pas enkele dagen vooraf beslist en hangt af van diverse factoren.

Geïnteresseerden nemen best contact om zich toe te voegen op onze mailinglijst 

Voor de agenda zie website Paddenstoelenwerkgroep:


Activiteiten Zoogdierenwerkgroep

Voor alle activiteitern van de zoogdierenwerkgroep zie website zoogdierenwerkgroep:

 https://www.natuurpunt.be/afdelingen/zoogdierenwerkgroep-meetjesland

1000-soortendag

Tijdens een 1.000 soortendag gaan onze natuurkenners op zoek naar zoveel mogelijk soorten planten, dieren, zwammen. Elk jaar doen ze een ander gebied aan. Op die manier brengen ze de biodiversiteit van een gebied in kaart. Gewapend met een net en een loep, een verrekijker, microscopen of andere attributen gaan ze de hele dag op pad. 

Ken jij iets van vogels, een bepaalde insecten- of plantengroep,… en wil je meehelpen aan de inventarisatie? Of wilde je altijd al eens op stap gaan met één van onze specialisten? Of misschien wil je gewoon weten hoe het er op zo’n inventarisatiedag aan toe gaat? Ook (macro)fotografen zijn welkom om (speciale) vondsten te vereeuwigen.

Opgelet: dit is een inventarisatiedag die enige voorkennis vereist. Dit is geen activiteit voor het grote publiek en er zijn geen begeleide wandelingen voorzien, maar iedereen is welkom om vrijblijvend aan te sluiten bij een groepje inventariseerders om zijn/haar natuurkennis te vergroten.

Meer informatie: Chris Bruggeman (zie contact) 

Fauna Meetjesland

Op onregelmatige basis geven we digitaal een overzicht uit van bepaalde soortgroepen die in het Meetjesland voorkomen.

Hierbij kan je de reeds verschenen edities terugvinden.

TOP