Keyfheide
Wendy Thys

Welkom in het Grote Netewoud!

In het hart van de groene Kempen vind je het Grote Netewoud, een reeks van unieke natuurgebieden langsheen de Grote Nete en haar zijrivieren.

Op het grondgebied van Balen, Meerhout, Geel en Mol herstelden Natuurpunt en het Agentschap voor Natuur en Bos de voorbije jaren al heel wat natuur van Europees belang (Europese topnatuur = Natura 2000) en zijn er dankzij de tomeloze inzet van talrijke vrijwilligers prachtige natuurgebieden ontstaan. Samen met een hele reeks partners zoals de gemeenten Balen, Mol, Meerhout, de stad Geel en Toerisme Provincie Antwerpen, wil Natuurpunt en ANB de volgende jaren deze natuurgebieden verder uitbreiden en met elkaar verbinden zodat er één groot aaneengesloten stuk robuuste natuur ontstaat: het Natuurpark Grote Netewoud.

Op die manier kan het gebied van ongeveer 4000 ha voldoende draagkracht ontwikkelen om de mens een plek te bieden voor vele vormen van ontspanning in en rond de natuur: wandelen, fietsen, avontuurlijke natuur-beleving en het bezoeken van cultureel erfgoed. Geniet alvast van unieke stuifduinen, zeldzame broekbossen, bloemrijke graslanden en mooie heide in combinatie met oude watermolens en musea!

Ontdek het Grote Netewoud 

BC GNW achterzijde logo en veranda

Pal in het midden van het Grote Netewoud, bevindt zich bezoekerscentrum Grote Netewoud. Mooi gesitueerd op een groene én historische site in de gerenoveerde 17de eeuwse Watermolen van Meerhout stroomt de Grote Nete hier letterlijk door het gebouw.

Niet alleen de perfecte startplaats om natuurpark Grote Netewoud te ontdekken maar je kan hier het hele jaar door terecht voor informatie, educatie, (gegidste) wandelingen, een drankje, allerhande activiteiten, teambuilding, zaalverhuur, een groot aanbod voor kinderen zoals het Totterpad, avontuurlijke speelnatuur en meerdaags wandelen enzoverder. 

ADRES BEZOEKERSCENTRUM:

Watermolen 7, 2450 Meerhout
014/21.34.50, bc.grotenetewoud@natuurpunt.be

OPENINGSUREN BEZOEKERSCENTRUM:

ZOMER (april - september) van dinsdag t/m zondag: 11u - 18u
WINTER (oktober - maart) van dinsdag t/m zondag: 11u - 17u
 

Meer praktische informatie over het bezoekerscentrum vind je HIER

 

Beleef de wandeling van het jaar!

De 14 km lange wandeling Scherpenbergen-De Hutten in Meerhout en Geel is verkozen tot Wandeling van het Jaar 2022. In de wedstrijd van Toerisme Provincie Antwerpen verzamelde de wandeling van het publiek meer stemmen dan de andere genomineerden.

 

Blijf op de hoogte van alle activiteiten in het Grote Netewoud. Schrijf je in op onze nieuwsbrief:


Waarom lid worden?

  • Bescherm de natuur
  • Ontvang je Fiets- en Wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

TOP