Natuurgebieden in de buurt

Ontdek ook:

Natuurgebied De Rammelaars

Hooien

Gelegen in Ham (provincie Limburg), op amper een zestal km van het bezoekerscentrum Grote Netewoud vind je het natuurgebied De Rammelaars, een typisch stukje Kempennatuur met veel waterminnend groen, bloemen en dieren. Vanuit het bezoekerscentrum Natuur.huis vertrekken verschillende gemarkeerde wandelpaden, ook met knooppunten van het netwerk Kempense Landduinen. De vogelkijkhut en de vijver geven je de kans allerlei dieren van dichtbij te bestuderen. In de herfst kan je hier heel wat paddenstoelen bewonderen.

Klik op Rammelaars en ontdek nog veel meer over wat dit fijn natuurgebied te bieden heeft.

Natuurgebied Breeven

De Steert

Het Breeven ligt diep in de Antwerpse Kempen, in de vallei van de Kleine Nete, op grondgebied van Geel Ten Aard. Natte weilanden omringd met dreven en moerassen wisselen af met droge zanderige bossen en heide. Dennenbos gaat over in eikenbos, hier en daar groeien populieren en beuken. Drassige hooilanden zijn afgeboord met sloten en houtkanten. Bosjes heide, brem en gagel verraden dat er ooit een heide was die zich uitstrekte van het centrum van Geel tot de Kleine Nete en Retie.

Klik op Breeven en ontdek nog veel meer over wat dit recent aangekochte natuurgebied te bieden heeft en dat nog volop in ontwikkeling is.

 

 

 

 

 

Natuurgebied Buitengoor - De Maat - Den Diel

Buitengoor dopheide en gagel

Buitengoor, De Maat en Den Diel zijn natuurgebieden aan het Zilvermeer in Mol waar je uren kan wandelen. Van droog tot zompig nat, van dopheide tot zandblauwtje, van zuur tot kalkrijk, je vindt er de Antwerpse Kempen in een notendop. Buitengoor is een ronkende naam voor een uniek moeras- en heidegebied met tal van zeldzame planten en dieren. In de Maat vind je een moza├»ek van hooilanden, loofbossen, heide, moerassen, vennen en vijvers met rietkragen. In Den Diel zijn de vroegere ontginningsputten voor spriet mettertijd omgetoverd tot een onmetelijk mooi natuurgebied.

Klik op Buitengoor - De Maat - Den Diel en ontdek nog veel meer over wat deze unieke natuurgebieden met echte topnatuur te bieden hebben.

 

 

 

 

Natuurgebied Neerhelst - De Botten

Neerhelst

Neerhelst-De Botten, een van de kleinere natuurgebieden van Natuurpunt, dat gelegen is in Geel, bestaat uit een zeer mooi afwisselend landschap met hooilandjes, knotwilgenrijen en houtkanten. Kalkhoudend Maaswater sijpelt hier uit het kanaal en welt in de hooilandjes op. Dit resulteert in het voorjaar in prachtige bloeiende soortenrijke vochtige hooilanden.

Klik op Neerhelst - De Botten en ontdek nog veel meer over wat dit kleine natuurpareltje te bieden heeft.

Natuurgebied Zammelsbroek

Zammelsbroekwandeling De Kempen

In het zuiden van Geel, ter hoogte van Zammel en Oosterlo, ligt het natuurgebied Zammelsbroek. In de rustige, brede vallei van de Grote Nete vind je een grote verscheidenheid aan biotopen. Je geniet er van de afwisseling van vochtige hooilandjes en broekbossen. Verder is het heerlijk wandelen langs de sterk meanderende Grote Nete. Het natuurgebied ligt in het wandelnetwerk De Merode met ruim 500 km wandelplezier.

Klik op Zammelsbroek en lees meer over de prachtige natuur, maar ook over de uitdagingen van dit natuurgebied.

TOP