Onze vrijwilligerswerking
Wendy Thys

Werking

Bezoekerscentrum Grote Netewoud

Je kan in het bezoekerscentrum zes dagen per week terecht voor een drankje, informatie over de natuurgebieden van het Grote Netewoud, wandel -en fietskaarten, toeristische informatie, een klein aanbod uit de Natuurpunt-winkel en de tentoonstelling van onze partner VMM over duurzaam waterbeheer.

Zoek je favoriete plekje uit in de gezellig ingerichte watermolen: in de veranda boven het stromende water van de Grote Nete, op de eerste verdieping met zicht op de mechaniek van het waterrad of buiten op het omvangrijke terras. Zwerf gerust wat verder uit en je treft nog tal van gezellige zithoekjes langs de vijver of het klaterende water van de vistrap. 

Het bezoekerscentrum organiseert jaarlijks een aantal kleine en grotere activiteiten zoals 'Het groot vogelfeest', 'Nacht van de vleermuis', 'Totterpad by night' of 'Dag van de natuur'. Daarnaast is er een breed aanbod aan cursussen, workshops, lezingen, en presentaties. Hou de activiteitenkalender in de gaten en kom zeker een keer langs!

> Plan je bezoek

Vrijwilligerswerking

Het bezoekerscentrum, de beheerwerken in de natuurgebieden, de cursussen en evenementen worden allemaal door vrijwilligers gerund. We mogen fier stellen dat er in deze heterogene groep altijd een uitstekende sfeer heerst waar plezier en ontmoeting hand in hand gaan met het geleverde werk. De vrijwilligers zijn dan ook het kloppende hart van onze organisatie. 

vrijwilligers klinken op het nieuwe bezoekerscentrum

Word jij ook vrijwilliger in het Grote Netewoud?

Wil jij je vrije tijd nuttig besteden? Wil je iets betekenen voor de natuur in jouw buurt? Wil je andere mensen ontmoeten? Nieuwe vrienden maken? Nieuwe dingen leren? Word dan vrijwilliger bij Natuurpunt Grote Netewoud en maak mee het verschil! 

Er is werkelijk voor elk wat wils. Van het schenken van drankjes tot het meewerken tijdens evenementen. Van heerlijk noeste arbeid in de natuur tot het inventariseren van diersoorten ... Of je nu alle dagen in het getouw wil zijn of één keer een halve dag per jaar, je bent van harte welkom.

Je hoeft noch ervaring noch enige voorkennis te hebben. Iedereen is welkom en kan zich nuttig maken!

> Klik hier en registreer je als vrijwilliger via dit contactformulier
Wedden dat we een passend aanbod voor je hebben?

TOP