11 januari 2022

04 januari 2022
Activiteitenkalender Natuurpunt Aarschot 2022

Activiteitenkalender 2022 Natuurpunt Aarschot

Klik hier om de kalender te bekijken. Sla de kalender op je computer op (duidelijker leesbaar), en beter nog: print 'm af en spijker 'm op je koelkast!

03 januari 2022

Natuurpunt Aarschot organiseert cursus natuurverkenner

Wil jij je graag inspannen voor de natuur in Aarschot? Wil je bijleren over het beheer van de Natuurpuntgebieden? Wie weet sta je wel te popelen om natuurgids te worden? Of heb je interesse voor natuur, landschap en erfgoed in het algemeen? Dan is deze cursus sowieso iets voor jou!

06 september 2021
Flyer Trage Wegen Wandeling 2021

Trage Wegen Wandeling 2021 - 10/10/21

Prachtige wandelingen voor alle natuurliefhebbers die graag de wandelschoenen aantrekken. Ontdek hier wat we dit jaar voor jullie in petto hebben!

31 augustus 2021
Folder Natuurpunt Aarschot

Natuurpunt Aarschot stelt zich voor in een gloednieuwe folder!

Voor iedereen die zich afvraagt wat we als lokale afdeling juist doen en welke gebieden we beheren hebben we een beknopte voorstellingsfolder samengesteld. Bekijk 'm via de link en laat ons iets weten als je graag een papieren versie zou willen bestellen.

15 mei 2021
Heimolen

Vraag en antwoord: waarom worden er op de Molenheide soms eikjes gekapt?

Een vraag die we regelmatig krijgen van wandelaars. Dat er exoten gekapt worden, begrijpen de meeste mensen wel, maar eiken? Dat is toch een inlandse boom, en bomen zijn toch meer dan ooit belangrijk? We lichten hier graag onze visie toe.

27 maart 2021
Heimolen zonder wieken

Restauratiewerken Heimolen Langdorp

Momenteel ziet de Heimolen in Langdorp er een beetje anders uit, de wieken zijn namelijk verdwenen. Maar dit heeft zijn redenen.

11 februari 2021

Activiteitenkalender 2021 Natuurpunt Aarschot

Hieronder vind je onze volledige activiteitenkalender 2021 met een link zodat je hem kan downloaden en steeds bij de hand hebt.

11 februari 2021

Online aankopen en Natuurpunt Aarschot steunen

Online aankopen en Natuurpunt Aarschot steunen, hoe doe je dit? Via Trooper.

10 februari 2021

Paddenoverzetactie Natuurpunt Aarschot

Elk jaar opnieuw hebben we te maken met het fenomeen waarbij amfibieën - padden, kikkers en salamanders - ontwaken uit hun winterslaap en zich vanaf zonsondergang massaal naar de verschillende poelen begeven om er hun eitjes te deponeren en zo hun voortbestaan te garanderen, de zogenaamde paddentrek. Helaas worden elk jaar opnieuw in Vlaanderen duizenden dieren doodgereden, onder meer door de snelheid (soms slechts één meter per twee minuten) waarmee de dieren zich verplaatsen. Sinds 2018 organiseert Natuurpunt Aarschot op verschillende locaties in Aarschot paddenoverzetacties.