Wij zijn actief in Affligem en Liedekerke. We organiseren regelmatig wandelingen, daguitstappen, sneukeltochten,... Bedoeling is om zoveel mogelijk mensen actief in contact te brengen met onze lokale natuur. Wij zijn er van overtuigd dat je helemaal niet ver hoeft te gaan om verwonderd te zijn over wat moeder aarde ons te bieden heeft.

Naast deze activiteiten steken we ook echt de handen uit de mouwen om de biodiversiteit in onze gemeenten te verbeteren. Ons enthousiast team van vrijwilligers komt 1 zondag per maand van 8u30 tot 12u30 werken in één van onze natuurgebieden onder leiding van onze ervaren conservator. De doorsnee beheerswerkzondag bestaat uit harken, takken opruimen, bramen uitsteken, zwerfvuil opruimen, snoeien, paden aanleggen/vrijmaken, wilgen knotten,... Onze meer ervaren mensen werken met de bosmaaiers, kettingzagen, hakselaar, tractoren,... Om 10u is er tijd voor een koffie(koek) en een gezellige babbel. Na het werk is er voor diegenen die willen nog een pintje, palmke of een cola. Gemiddeld zijn we met een twintigtal deelnemers maar we komen steeds handen tekort. Aarzel zeker niet om ons te contacteren indien je graag eens zou willen komen meehelpen. 

Achter de schermen is ons bestuur actief op zoek om onze natuurgebieden uit te breiden in samenwerking met Natuurpunt nationaal en met financiële steun van het gemeentebestuur van Liedekerke. Op vlak van ruimtelijke ordening proberen wij zoveel mogelijk alle lokale wijzigingen op te volgen. En indien nodig verdedigen wij hier de belangen van de natuur. Want wie zou dit anders doen?

Onze afdeling kan elk soort steun gebruiken. Kom eens langs op een activiteit, wordt lid van Natuurpunt, kom meewerken met ons beheerteam, doe een voorstel om iets te organiseren, doe een gift op onze rekening BE56 2930 2120 7588 (fiscaal aftrekbaar vanaf 40€),... 

Benieuwd hoe het er in onze afdeling aan toe gaat? Breng een bezoekje aan onze Facebook pagina.


img_7289.jpg

Daguitstap Averbode 2018
© Wim Van Grieken

In beeld

Bezoek ons op Flickr en ontdek nog meer sfeerbeelden.

Knoppenwandeling 08/02/2015 

Knoppenwandeling

8 februari 2015, Liedekerke Bos 

   
Beheerwerken 16/09/2014 

Beheerwerken

16 september 2014

 

TOP