Honing - Erik's boomgaard Zellik

Ook dit jaar verkoopt Natuurpunt Asse honing om de lokale afdeling financieel te ondersteunen.

De honing is afkomstig uit de bijenkasten in Erik’s boomgaard in Zellik, één van de natuurgebieden dewelke Natuurpunt beschermt en beheert op het grondgebied van de gemeente Asse. Deze hoogstamboomgaard, waarin oude fruitboomrassen groeien, ligt vlakbij het Kerremanspark, het Laarbeekbos en de moerassen van Ganshoren en Jette. De sterk verstedelijkte rand is nog verrassend groen en biedt de bijen een gevarieerd aanbod aan bloemen en stuifmeel. Resultaat is een oogst met een vaste bloemenhoning van goede kwaliteit.

De opbrengst van de honingverkoop gebruikt Natuurpunt Asse voor de algemene werking van de afdeling, de aankoop van natuurgebied en het materiaal voor het beheer ervan. 

Opgelet - Deze eerste oogst is kleiner dan de vorige jaren. Slechts 3 kasten in Erik's boomgaard brachten dit jaar iets op. De lagere opbrengst is ook te wijten aan het koude voorjaar. Dus wacht niet te lang om je bestelling te plaatsen want "op is op".

Bestellen doet u met dit bestelformulier via deze link.

1. U vult uw persoonlijke gegevens in en het gewenste aantal potten en kiest een geschikt afhaalmoment.

2. Vervolgens betaalt u door storting op het rekeningnummer BE61 5230 8033 9317 van Natuurpunt Asse met vermelding van uw naam en voornaam én het aantal bestelde potten honing.

3. Tenslotte haalt u de bestelling af op het door u gekozen afhaalmoment.

Koop een potje honing en steun zo Natuupunt Asse

TOP