De bossen van Schiplaken

De bossen van Schiplaken uitbreiden en verbinden? Met jouw steun kán het.

De bossen van Schiplaken vormen een belangrijke verbinding voor planten en dieren tussen de natuurgebieden van de Dijlevallei, het BLOSO domein, het Steentjesbos en de bossen van Elewijt en Perk.  Deze bosverbindingen zijn onmisbaar voor het overleven van vele soorten, zoals reeën, eekhoorns en bosuilen. 

Meer natuur in je buurt is niet alleen goed nieuws voor de planten en dieren, maar ook voor jou.  Het koelt onze wijken in de zomer af, buffert tegen fijnstof, geluid en hevige regen, en doet meer bewegen en ontspannen. De oude bossen zijn de rustgevende groene long met kwalitatieve beleving voor de bewoners van Schiplaken.

Daarom vindt Natuurpunt dat er meer bos in Schiplaken moet komen. Met je steun werd al een perceel naast het Steentjesbos verworven om te bebossen. We ijveren ook voor de 4,5 hectare van het Zevenbunderbos en voor extra bos achter de Vrije Basisschool De Bosuiltjes en langs de Goorweg, waar we het Goorbos aan de Goorbeek willen uitbreiden. 

Deze aankopen kunnen wij alleen doen met jouw hulp. Daarom vragen we je om een gift voor de bossen van Schiplaken. Samen zorgen we voor een bosrijk Schiplaken. Hoe meer steun we krijgen, hoe meer we kunnen realiseren.

Doe nu een gift op BE56 2930 2120 7588 met vermelding "Gift 3903 Schiplaken". 

Alvast heel erg bedankt voor je hulp. En altijd welkom!

PS Voor elke gift van meer dan 40 euro krijg je volgend jaar een fiscaal attest, waarmee je via de belastingen 45 procent van je gift terugkrijgt. Voor meer informatie: www.natuurpunt.be/giften.


TOP