De Schelde in Merelbeke - Zevergem met de natuurgebieden
Norbert Huys

Natuurpunt Boven-Schelde

Onze afdeling is actief in De Pinte, Zevergem, Gavere, Semmerzake, Melle, Merelbeke en Zwijnaarde. Een team van vrijwilligers maakt daar werk van meer en betere natuur.

Heb je iets te melden of wil je helpen? Mail dan naar groenlinkbovenschelde@gmail.com

Wil je weten wat er nu leeft, groeit en bloeit in onze gebieden? Neem dan hier een kijkje.

Blijf je graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes van onze afdeling? Schrijf je dan in op de nieuwsbrief van Natuurpunt Boven-Schelde of volg ons via Facebook.

Waarom lid worden?

• Bescherm de natuur
  • Ontvang jouw wandelgids
  • Krijg korting bij onze partners

11 februari 2021
Schaatsmogelijkheden in de Scheldevallei in Merelbeke

Snippen en schaatsen

Het vriest dat het kraakt. Mooie, zonnige ijsdagen nodigen uit tot schaatsen op natuurijs. Dat kan maar echter niet overal. Momenteel pleisteren 100den watersnippen op de Reymeren en de Paardenweide. De vogels laten zich mooi bekijken samen met kemphanen, boomleeuwerikken, graspiepers , kramsvogels, kieviten, smienten en vele andere soorten.

04 februari 2021
Paddenoverzet in Munte

Padden op pad

Vanaf midden februari beginnen padden, kikkers en salamanders, na de winterslaap, opnieuw aan hun jaarlijkse tocht naar de poel of vijver om zich voort te planten. Vanuit bos of houtkant. Allen tegelijk. In een korte tijdspanne. Zonder op- of omkijken. In rechte lijn. Weinig oog voor loerend gevaar. Enkel paringsdrang. Veelal zijn de grootste, dodelijkste hindernissen de wegen die ze over moeten. Paddenoverzet- en andere acties helpen de diertjes een handje.

03 februari 2021
Algemene vergadering Natuurpunt Boven-Schelde

Algemene vergadering

Jaarlijks organiseert Natuurpunt Boven-Schelde een algemene vergadering. Maar omwille van de huidige omstandigheden is het deze keer niet mogelijk om fysiek bijeen te komen. Dit jaar worden onze leden dan ook via een video over de werking van Natuurpunt Boven-Schelde geïnformeerd. Heb je vragen of opmerkingen bij datgene wat je ziet? Stuur ons dan een mailtje. We gaan graag met jou in dialoog.