Afdelingsnieuws

Eerste oefenrit Vlaamse primitieven

De bedoeling was eerst om een dagtrip te maken, maar ten slotte kozen we toch voor een namiddag. Achteraf gezien geen slecht idee, want de wind speelde ons weer eens parten.

Iedereen reed zich al wat warm tot bij Karel, om vandaar te vertrekken richting Damse vaart.

We hielden de moed erin en ‘stoempten’ tegen de noorderwind in tot aan de Blinker en Stinker.

Met de bubbel van vier fietsten we netjes op het jaagpad, terwijl de nieuwe Wim (Wim Hogie is de nieuwste aanwinst van het team van de Vlaamse Primitieven) zijn kunnen op de mountainbikepaden toonde.

Ondanks dat we ons best deden om niet met vijven samen te rijden, stonden we toch plots oog in oog met de politie die ons er toch vriendelijk op wees dat een bubbel van vijf niet toegelaten was en dat we dus best verder reden in twee groepjes.

Zo gezegd, zo gedaan en zo  verliep de rit moeizaam tot aan de Baai van Heist. Op de dijk werden we verrast dat er zoveel volk was, maar ja, hoe kan het anders, op een zondag in de Paasvakantie.

De mondmaskers vlogen er vlug terug af bij het verlaten van de drukke dijk ter hoogte van het Zwin.

Daar kregen we uitvoerig uitleg van Koen over het natuurreservaat  van het Zwin, want hier ligt natuurlijk zijn biotoop.

Bij aankomst aan het bezoekerscentrum hadden we toch tijd voor een drankje,  al was er een kleine streep door onze rekening want alcohol was er om begrijpelijke reden niet te koop.

Corona maakte dat we net zoals tijdens de oefenritten van vorig jaar, drank onderweg konden vergeten. Dan maar een choco on de rocks.

Op de dijk rond de Zwingeul zagen we heel wat Zwartkopmeeuwen, iets verder een Lepelaar en verderop in het veld een Bruine Kiekendief.

Vanaf hier draaide onze rit ietwat met de wind mee richting Damme, waar we na zo’n 55 km afscheid namen van Karel en Russ en nog iets verder van Wim.

Zo reden Koen en ikzelf via het kanaal richting St-Andries, en zo hadden we toch een goeie zestig kilometer afgereden. Meer was niet nodig voor zo’n winderige namiddagfietstocht(je).

De Westmallekaas ten voordele van onze expeditie heeft gesmaakt die avond, zeker met een lekkere trappist van hetzelfde merk. Hmmm….

Jullie hebben er toch ook gekocht hé? Je kunt er nog steeds, zolang de voorraad strekt, bestellen bij Koen.

Stefaan

09 november 2020
30 oktober 2020

nieuwe webstek

02 juli 2020
Verenigingsnieuws

Ondanks corona: alternatieve Expeditie Natuurpunt 2020 toch geslaagd!

Een van de deelnemers, Stefaan Verplancke, schreef het verslag.

08 juni 2020
Verenigingsnieuws

Corona-update juni 2020: Natuurpunt Brugge herneemt zijn activiteiten.

Dankzij de maatregelen die de Veiligheidsraad op 13 mei genomen heeft, zijn beperkte sportactiviteiten in de buitenlucht tot 20 deelnemers (begeleider(s) inbegrepen) weer mogelijk. We kunnen dus opnieuw kleine (sport)activiteiten zoals fietstochten in de buitenlucht organiseren. Tijdens de excursies en werkdagen zullen alle geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden: https://www.natuurpunt.be/nieuws/coronavirus-covid-19-maatregelen-aanbevelingen-20200605 Belangrijk: vooraf aanmelden bij de begeleider is verplicht. Blijf ons volgen voor up-to-date informatie!