Afdelingsnieuws

Heidefietstocht Natuurpunt Brugge

De heidebiotopen zijn erg belangrijk voor de biodiversiteit en op het grondgebied van Brugge zijn er een aantal waardevolle heidegebieden bewaard gebleven. We realiseren voortdurend aankopen om deze gebieden uit te breiden want het behoud van de biodiversiteit gaat hand in hand met de oppervlakte die beschermd en beheerd wordt.

Aan de hand van een 38 km lange fietstocht, gebaseerd op de knooppunten, maak je kennis met deze heidegebieden in het Brugse Ommeland.
Ook een kortere fietstocht van ongeveer 18 km of een wandeling zijn mogelijk.

Eén gebied zetten we bijzonder in de kijker, namelijk de Rode Dopheide gelegen op grondgebied Brugge (Sint-Andries) en Zedelgem (Snellegem). In dit reservaat kun je een korte rondleiding verwachten en zeer veel info over dit schitterend gebied.

Wij hopen op 11 september 2021 vele natuurpunters en sympathisanten, klein en groot, te ontmoeten en met onze heidegebieden te laten kennismaken!

Programma:

Fietsen
Start fietstocht vanaf 11.00 uur aan de Karmel: Torhoutse steenweg 406 te Sint-Andries.
Afstand: 38 of 18 km.

Wandelen
Wandeling om 14.00 uur naar de heidegebieden van het Tillegembos, start aan de Karmel. Inschrijven verplicht via e-mail: wjans566@gmail.com.

Kinderen
Doorlopend kinderanimatie van 14.00 uur tot 17.00 uur, inschrijven verplicht via e-mail: wjans566@gmail.com

Eten en drinken
Bar geopend vanaf 11u. Aperitief om 18u, gevolgd door een BBQ (vegetarisch alternatief mogelijk). De opbrengst van de BBQ gaat naar onze heidegebieden!

- Prijs BBQ volwassene, drankje inbegrepen: 25 €
- Prijs BBS kind, drankje inbegrepen: 15 €

Bij inschrijving zeker vermelden: aantal volwassenen, vlees of veggie, aantal kinderen, vlees of veggie.

Inschrijven voor de BBQ via e-mail: pauldecoene@telenet.be.
De inschrijving is slechts geldig na betaling op het bankrekeningnummer van Natuurpunt Brugge: BE10 7775 9578 6204.
Inschrijven voor 4 september.

Waar? De Karmel Torhoutse steenweg 406 te Sint-Michiels

Parkeren op de parking van het Tillegembos langs de Torhoutse steenweg.

Verdere inlichtingen bij Wim Jans (0498 29 61 26)

23 januari 2022

Lezing Fernand Rochette, auteur van het boek ‘De vogel en de componist’

Een boek over vogels en de muziekstukken waarin ze te horen zijn.

19 december 2021

Dag van de Natuur in het Rode Dopheidereservaat

Succesvolle werkdag in het Rode Dopheidereservaat te Brugge

25 augustus 2021

Heidefietstocht

Natuurpunt Brugge organiseert een fietstocht langsheen de waardevolle heidegebieden te Sint-Andries en Snellegem, gevolgd door een heerlijke en gezellige barbecue.

14 juli 2021

De klimaatdichters te gast bij Musea Brugge

15 juli: Ik heb nen dreupel dauw gedronken 16 juli: Summer Program SEADS

09 november 2020
30 oktober 2020

nieuwe webstek

02 juli 2020
Verenigingsnieuws

Ondanks corona: alternatieve Expeditie Natuurpunt 2020 toch geslaagd!

Een van de deelnemers, Stefaan Verplancke, schreef het verslag.

08 juni 2020
Verenigingsnieuws

Corona-update juni 2020: Natuurpunt Brugge herneemt zijn activiteiten.

Dankzij de maatregelen die de Veiligheidsraad op 13 mei genomen heeft, zijn beperkte sportactiviteiten in de buitenlucht tot 20 deelnemers (begeleider(s) inbegrepen) weer mogelijk. We kunnen dus opnieuw kleine (sport)activiteiten zoals fietstochten in de buitenlucht organiseren. Tijdens de excursies en werkdagen zullen alle geldende coronamaatregelen gerespecteerd worden: https://www.natuurpunt.be/nieuws/coronavirus-covid-19-maatregelen-aanbevelingen-20200605 Belangrijk: vooraf aanmelden bij de begeleider is verplicht. Blijf ons volgen voor up-to-date informatie!